Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere video si wireless profesional

Conceptul de sisteme de supraveghere video se afla intr-un proces de transformare permanenta. Sistemele CCTV vechi raman statice si singulare in functionalitatea lor, iar sistemele de supraveghere video de astazi bazate pe IP sunt nu doar mobile, ci si mult mai versatile si capabile de a oferi mult mai multe informatii. Tehnologia wireless, pe langa beneficiile cunoscute, a facut ca sistemele de camere video sa fie mai rezistente la intreruperile de retea.

Digitalizarea actuala a extins definitia de “supraveghere video in timp real”, analizele video avansate pot intelege in mod autonom evenimentele cheie inregistrate si pot anunta/alerta imediat personalul adecvat prin intermediul canalelor de comunicatii digitale.

Aceasta schimbare de paradigma indica o trecere de la supravegherea pasiva la cea activa. Sistemele AI de noua generatie evolueaza si performeaza deja in timp real si in sistemele de supraveghere. Pot fi interpretate astfel evenimente cu diferite grade de importanta si, daca este necesar, pot alerta imediat autoritatile si personalul adecvat. Din punct de vedere operational, acest lucru imbunatateste rentabilitatea, confortul si performanta. De asemenea, companiile pot configura sistemele de supraveghere pentru a rezolva probleme specifice fiecarui business – apeland, bineinteles, la expertiza necesara pentru a proiecta si implementa astfel de solicitari personalizate.

Profesionalizarea sistemelor de supraveghere video a dus la nevoia apelarii la profesionisti capabili sa seteze sisteme de supraveghere, alarmare si monitorizare la distanta – vorbim de companii specializate a caror cunoastere profunda a numeroaselor tehnologii disponibile pe piata pot obtine o rentabilitate rapida a investitiei, dar pot si oferi un set complex de setari care sa duca la performante foarte bune.

Identificarea componentelor specifice necesare pentru un sistem de supraveghere de inalta performanta, de supraveghere personalizata sau de monitorizare la distanta nu este o treaba usoara. Multe companii se confrunta cu probleme de intelegere efectiva a problemelor cu care se confrunta si nu au o intelegere suficienta a:

  1. Sferelor de aplicare completa a tehnologiilor de supraveghere de pe piata si modul in care se pot integra intre ele.
  2. Spectrul de cazuri de utilizare pentru aceste tehnologii integrate.
  3. Cum pot reduce costurile si pot imbunatati performanta prin selectarea cu atentie a anumitor vanzatori/implementatori fata de ceilalti.

Aceste neintelegeri pot duce la investitii costisitoare in sisteme de supraveghere video neperformante, dar si la pierderi de timp si chiar de oportunitati pe care un implementator ar putea sa va ajute sa le evitati printr-o consiliere tehnica orientata spre beneficiile pe care ar trebui sa le obtineti in urma unei astfel de investitii.

Sisteme de supraveghere video si noi tehnologii utile

Prezentam in continuare cateva dintre numeroasele tehnologii care pot fi folosite in realizarea unui sistem complet de supraveghere, dar care sa ofere beneficii relevante in business-ul dvs.:

  • Camerele wireless: Abilitatea de a conecta camere wireless IP la retelele mobile permite o desfasurare rapida a supravegherii video in locuri care nu au infrastructura de baza sau in situatiile in care implementarea infrastructurii prin cablu este prea costisitoare, prea consumatoare de timp sau altfel impracticabila.
  • Retea cu toleranta la defecte: Retelele pot fi instalate pentru a sustine camere IP cu raza lunga de actiune sau foarte raspandite intr-un perimetru dat; de exemplu, pot sustine o retea de supraveghere video pe un sistem de tranzit public sau o conexiune la retea in zone indepartate.
  • Inteligenta artificiala: AI si alte forme de analiza avansata sunt folosite pentru interpretarea inregistrarilor video. Anumite incidente ar putea declansa notificari catre smartphone-urile unui anumit personal. Acesta ar putea fi fie un incident de securitate, sau chiar o simpla verificare a faptului ca un transport asteptat a sosit pe un santier de constructii.
  • Recunoasterea faciala: Unele programe de gestionare a capturilor video nu numai ca recunosc fete, care pot fi apoi anonimizate pentru a proteja confidentialitatea, dar pot, de asemenea, sa le potriveasca cu identitati specifice, cum ar fi o persoana pe lista persoanelor disparute sau un criminal cunoscut.
  • Senzori IoT: senzorii IoT pot fi utilizati pentru a detecta prezenta acumularii de umiditate intr-un centru de date, activitate seismica in apropierea unui baraj, caldura si / sau miscare intr-o zona restransa si multe altele.
  • Sisteme de alarma cu sistem de alarma RFID: de exemplu, o camera de luat vederi amplasata in fata unui punct de acces securizat poate fi dotata cu un scaner RFID care sa verifice ca orice prezenta umana in cadru are un card RFID de identificare. In cazul in care camera detecteaza o persoana fara cardul RFID necesar, ar declansa o alarma pentru a notifica personalului de securitate prezenta unui intrus neautorizat.
  • Integrarea cu diverse platforme: cele mai bune platforme de management video pot fi integrate cu alte sisteme performante, facandu-le mai extinse si multifunctionale.

Avand in vedere amploarea tehnologiei de astazi, evident ca nu exista nici un deficit de potential pentru sistemele de supraveghere si securitate personalizate. Indiferent daca o realizeaza sau nu, ceea ce majoritatea organizatiilor au nevoie intr-adevar este cineva care sa-i ajute sa fie mai constienti de optiunile lor, astfel incat sa poata implementa solutii care sa le rezolve in mod eficient din punct de vedere al costurilor si sa imbunatateasca operatiunile.

Va stam la dispozitie cu solutii tehnice complete pentru integrarea de sisteme de supraveghere video profesionale in orice mediu de business. Pe langa consultanta, oferim servicii complete de instalare si mentenanta pentru orice proiect. Pentru detalii privind posibilitatile de integrare de sisteme de supraveghere oferite de Net Shape va rugam sa ne contactati.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *