Net Shape si Ruckus Wireless in fata noilor provocari IoT

Zilele trecute am participat la Conferinta Anuala Ruckus Wireless ce a avut loc la Madrid. Un bun prilej pentru a lua contact cu profesionisti wireless din toata lumea, dar si pentru a afla noutatile pe care le pregateste Ruckus pentru urmatoarea perioada. Vorbim de toate verticalele de business in care este implicat Ruckus – wireless, LTE si, mai nou, IoT.

Implicatiile IoT in viata noastra sunt din ce in ce mai complexe si tind sa ofere experiente cat mai complete. Am vorbit despre aceasta ”noua industrie” in articolul de aici, astazi incercam sa va aducem informatii legate strict de implicatiile tehnologiilor Ruckus Wireless in acest nou domeniu.

Pentru tot mai multe industrii se gasesc astazi corespondente si tehnologii care pot optimiza fluxurile de productie, toate centralizate si programate intr-un ”nod IoT”.

Pentru a sustine noile utilizari IoT, dar si pentru a crea un mediu sigur de comunicare intre echipamente, Ruckus Wireless aduce pe piata device-uri si software-uri capabile sa livreze performante tot mai mari intr-un mediu 100% safe.

Desi vorbim de IoT de cativa ani buni, integrarea acestui concept in mediul business face ca lucrurile sa se dezvolte acum cu o viteza mult mai mare. Infrastructura de comunicare intre astfel de echipamente devine cruciala, iar un jucator global precum Ruckus Wireless reuseste sa ofere siguranta si performanta de care aceasta industrie are nevoie.

Organizatiile care incearca sa implementeze solutiile IoT se confrunta cu un ecosistem complex, fragmentat de standarde, dispozitive si servicii. Aceasta complexitate deseori incetineste sau blocheaza implementarea IoT. Pentru a incuraja adoptarea, multi furnizori de solutii pentru intreprinderi IoT au dezvoltat infrastructuri care se adreseaza unui caz particular de utilizare, dar nu se integreaza usor cu alte tehnologii si nici nu reusesc sa utilizeze investitiile de infrastructura existente.

O retea de acces IoT abordeaza aceste probleme prin consolidarea mai multor retele fizice intr-o singura retea convergenta. Aceasta retea comuna simplifica incorporarea punctelor finale IoT, stabileste protocoale de securitate uniforme si acomodeaza gestionarea punctelor finale IoT si stabilirea politicilor de exploatare.

Suita Ruckus IoT simplifica crearea de retele de acces IoT prin reutilizarea infrastructurii LAN si WLAN, reducand astfel durata de implementare si reducand costurile pentru a sprijini mai multe solutii IoT.

RUCKUS IoT-READY ACCESS POINTS

Puncte de acces Ruckus care adapostesc modulele Ruckus IoT pentru a conecta atat puncte Wi-Fi, cat si cele non-Wi-Fi IoT.


RUCKUS IoT MODULES

Dispozitive radio si senzori care se conecteaza la un AP de tip Ruckus IoT-ready pentru a permite conectivitatea la punctul final pe baza unor standarde precum Bluetooth Low Energy (BLE), Zigbee si LoRa.


WLAN CONTROLLER

Un controler WLAN care ofera un cadru de management unic atat pentru reteaua de acces WLAN, cat si pentru reteaua IoT.


RUCKUS IOT CONTROLLER

Un controler virtual, implementat in tandem cu un controler bazat pe sistemul de operare Ruckus SmartZone, care efectueaza functii de conectivitate, gestionare a dispozitivelor si a securitatii pentru dispozitive non-WiFi. Faciliteaza coordonarea managementului si a API-urile pentru integrarea cu software-ul de analiza si cloud-ul de servicii IoT.


Aplicatii IoT pentru tot mai multe industrii

Industria Ospitalitatii

Hotelierii folosesc tehnologiile IoT pentru a permite o experienta personalizata a clientilor. Sunt deja hoteluri ce permit smartphone-urilor sa actioneze ca niste cartele digitale pentru a debloca cu usurinta camerele de oaspeti si pentru a simplifica procesul de check-in. Sunt instalate facilitati de ultima ora, cum ar fi iluminarea inteligenta si nuantele inteligente ale ferestrelor pentru a oferi o experienta mai personalizata. Acestea sunt doar cateva exemple, aplicatiile IoT in industria ospitalitatii sunt tot mai diverse pe zi ce trece.

Citeste si Smart Wifi: Solutii Wireless dedicate pentru Hoteluri si Pensiuni

Aplicatii IoT pentru Smart City

Orasele utilizeaza aplicatii IoT pentru a gestiona mai eficient si pentru a oferi noi servicii locuitorilor, intreprinderilor si vizitatorilor. Locurile de parcare publice conectate faciliteaza gasirea unui spatiu liber, reducand congestionarea traficului si frustrarea soferilor.

Camerele de supraveghere conectate si diversi senzori imbunatatesc siguranta publica prin detectarea pericolelor si furnizarea de coordonate precise catre respondentii de urgenta.

Orasele desfasoara, de asemenea, senzori IoT pentru monitorizarea calitatii aerului, gestionarea apei si a deseurilor, reducerea costurilor si imbunatatirea sanatatii publice.

Ansambluri rezidentiale

Proprietarii si operatorii ansamblurilor rezidentiale folosesc aplicatiile IoT pentru a crea experiente de tip “casa inteligenta” care atrag rezidenti noi si ajuta proprietatile sa iasa in evidenta.

Facilitati cum ar fi iluminarea inteligenta, controalele de mediu si securitatea conectata fac ansamblurile rezidentiale mai atractive pentru persoanele care locuiesc acolo, crescand valorile proprietatii, dar si a chiriilor – reducand in acelasi timp consumul de energie si costurile de operare.

Acestea sunt doar cateva industrii in care prezenta dispozitivelor IoT imbunatatesc considerabil experientele utilizatorilor. Pe langa acestea sunt multe alte scenarii posibile ce pot fi replicate si aplicate in industrii diverse. De interes devin, cu siguranta, zona institutiilor publice, a universitatilor si campusurilor studentesti, dar si, de ce nu, zone cu flux mare de public: gari, aeroporturi etc.

Citeste si Internet of Things inseamna in primul rand calitate si securitate wireless

La Net Shape suntem implicati deja in mai multe proiecte ce au si componente IoT, acumulam zilnic experiente ce cu siguranta ne vor ajuta sa implementa concepte IoT dintre cele mai diverse. Suntem deschisi la noi provocari, noua era IoT este deja prezenta in viata noastra. Bineinteles, de mare ajutor ne sunt si noile descoperiri Ruckus Wireless, echipamente pe care le recomandam in orice aplicatie wireless complexa.

Suntem disponibili pentru noi provocari wireless si IoT. Oferim servicii complete de proiectare si implementare, dar si consultanta wireless de inalta specialitate. Ne gasesti aici.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *