wireless

Infrastructuri wireless complexe – provocarile Net Shape de astazi

Ultimele proiecte la care am participat ne-au aratat ca viitorul WiFi este unul bun doar daca lucrurile sunt tratate corect si profesionist. Diversitatea solicitarilor, cresterea consumurilor de internet, dar si tot mai desele aplicatii IoT ce necesita conexiuni stabile sunt provocari carora facem fata cu brio in fiecare zi.

Laboratorul nostru a devenit tot mai solicitat de colegii din departamentul wireless, testam permanent  tehnologii si device-uri noi. Mai mult, lucram constant pentru a creste echipa wireless si ne testam cunostintele nu doar intr-un mediu inchis, perfect (asa cum este un laborator), ci si in teren, in scenarii reale. Oferim, astfel, noile tehnologii wireless sub forma de demo, atat pentru a demonstra in mediul real care sunt atuurile tehnologiilor pe care le promovam, dar si pentru a evidentia capacitatile echipelor Net Shape de a rezolva orice problema wireless, oricat de solicitanta ar fi.

Daca ai in proiect dezvoltarea unei noi retele wireless sau simti nevoie unei optimizari a infrastructurii existente hai sa stam de vorba. Na gasesti datele de contact in aceasta pagina si-ti promitem ca vei avea in scurt timp cea mai buna retea wireless posibila.

Pregatirea unei implementari wireless ramane cheia succesului in fiecare proiect, asa ca tool-urile pe care le folosim in activitatile de survey si planning wireless sunt updatate la zi, consumam resurse importante in fiecare an pentru a achizitiona licente, software-uri sau device-uri care care sa ne ajute sa oferim cele mai bune servicii wireless.

La nivel de echipamente WiFi ramanem fideli Ruckus Wireless. Cei de la Ruckus sunt prima noastra recomandare de ani buni deja, gestionam si azi retele wireless construite cu acest brand si suntem mai mult decat incantati de evolutia echipamentelor in timp, dar si de fiabilitatea acestora. Asta nu inseamna ca nu suntem atenti si la alti provideri de top – testam echipamente de la tot mai multi furnizori, vedem plusuri si minusuri, asa cum e si normal, insa Ruckus ramane pentru noi tehnologia care aduce echiibru si performante de top in orice proiect. Mai mult, preturile sunt din ce in ce mai bune, noile politici comerciale Ruckus ne sunt de ajutor, asa ca putem oferi setupuri wireless performante si de viitor la preturi cu adevarat competitive.

Cum va spuneam si la inceputul articolului, ultima perioada a fost destul de aglomerata pentru colegii din departamentul wireless, am participat in cateva proiecte foarte mari, cu adevarat solicitante, la care adaugam si rutina noastra zilnica de a gestiona si optimiza setupurile pe care le avem in mentenanta, dar si de a da curs catorva solicitari a unor clienti rezidentiali mai „pretentiosi”. Si cand zic pretentiosi nu va ganditi la cine stie ce personaje care sa-si doreasca sa ne puna bete in roate, ci la oameni care cunosc domeniul wireless, care stiu foarte bine ce vor, dar care nu au reusit pana acum sa ajunga la un rezultat multumitor desi au incercat mai multe tehnologii, ba chiar si mai multe companii care le-au oferit servicii wireless. Toate acestea, bineinteles, pana ne-au gasit pe noi J Astfel de proiecte sunt cele care ne plac cel mai mult – suntem pasionati de domeniu, cautam sa fim la zi cu toate informatiil importante, iar faptul ca backgroundul nostru este de „oameni de radio” ne si ajuta foarte mult, dar ne si provoaca la discutii interesante atunci cand gasim un interlocutor pasionat de tot ce inseamna wireless. Astfel de proiecte, pe care le inchidem de obicei in cateva zile, sunt cele care ne ajuta sa functionam ca o echipa, sa ne coordonam activitatile mai bine si sa reusim sa livram setupuri de calitate chiar si pentru cei mai pretentiosi clienti.

Ma mult de atat, ne bucuram de faptul ca astfel de oameni ne si recomanda la randul lor, iar daca si tu esti unul dintre clientii multumiti de serviciile noastre, ne-ar ajuta, desigur, daca ne-ai recomanda la randul tau celor care au nevoie de servicii wifi de cea mai buna calitate.

Wireless tinde sa devina din ce in ce mai complicat, mai rafinat si tot mai solicitat. 5G va fi una dintre rampele care vor duce „dependenta” de wireless la un nou nivel, am scris despre acest lucru intr-un articol publicat pe blogul nostru – il poti citi aici.

WiFi 6 este viitorul despre care vorbim astazi, anul urmator va fi unul in care vom vedea foarte multe lansari de device-uri si echipamente capabile sa livreze performantele standardului WiFi 6. Testam cu succes de ceva vreme AP-uri Ruckus WiFi 6, avem si cateva device-uri care ne ajuta sa vedem performantele acestora in conditii de trafic real. Anul viitor va fi unul in care toate aceste tehnologii vor ajunge la clienti, iar daca alegerile sunt facute corect, viitorul wireless va fi unul foarte bun.

Suntem pregatiti sa abordam orice tip de proiect, sustinem in continuare ca suntem probabil cea mai buna echipa wireless din Romania. 🙂 Daca ai nevoie de consiliere wireless profesionala, hai sa ne cunoastem. Daca ai si un proiect de implementat hai sa-l facem!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *