wifi4eu

WiFi4EU – initiativa care aduce conexiuni la internet de mare viteza in comunitatile locale

Anul trecut incepuse sa se vorbeasca despre WiFi4EU, o posibila initiativa europeana in ce priveste aducerea unor conexiuni wireless mai aproape in comunitatile locale. Un proiect serios adresat tuturor tarilor membre, care sa asigure finantare completa pentru achizitionarea echipamentelor si serviciilor prin care sa se realizeze o infrastructura wireless profesionala.

Proiectul s-a concretizat aproape de finalul anului trecut cand Parlamentul European a votat raportul WiFi4EU, referitor la promovarea conexiunilor la internet de mare viteza, in comunitatile locale.

In mod normal, ca si profesionisti ai domeniului wireless, sustinem aceasta initiativa si, bineinteles, oferim si noi tot suportul pentru ca si Romania sa aceeseze aceasta initiativa prin cat mai multe proiecte.

Bugetul alocat este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2017-2019. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultima generatie in principalele centre de interes public.

Initiativa WiFi4EU va fi implementata prin intermediul unor proceduri simple si nebirocratice – depunerea on-line a proiectelor, plati prin cupoane valorice si cerinte de monitorizare simplificate.

Initiativa WiFi4EU se adreseaza organismelor din sectorul public, in special municipalitati locale, biblioteci, centre de sanatate etc. Ea va finanta echipamentele si costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar beneficiarul va plati pentru conectivitate (abonamentul la internet) si intretinerea echipamentului timp de cel putin 3 ani.

Autoritatile locale vor fi incurajate sa dezvolte si sa promoveze propriile servicii digitale in domenii cum ar fi e-guvernarea, e-sanatatea si e-turismul, cu ajutorul unei aplicatii dedicate.

Pentru a intelege mai clar care este mecanismul de functionare a decontarii serviciilor si echipamentelor in cadrul initiativei WiFi4EU avem un filmulet lamuritor pe care-l gasiti mai jos.

Ca si specialisti in domeniul wireless, suntem pregatiti sa oferim tot suportul necesar pentru accesarea fondurilor WiFi4EU. Oferim consultanta wireless si suport permanent, dar si garantia faptului ca infrastructura wireless proiectata si instalata de Net Shape va fi la cele mai ridicate standarde.

Pentru mai multe detalii legate de WiFi4EU si cum putem ajuta noi in cdrul acestui proiect va rugam sa folositi datele noastre de contact.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *