wifi spitale

Suntem doctori in wifi si avem reteta perfecta pentru clinici medicale si spitale

Si in cazul clinicilor medicale si a spitalelor, la fel ca in cazul tuturor institutiilor in care activitatea presupune si timpi de asteptare din partea pacientilor / vizitatorilor, o retea wireless bine pusa la punct aduce insitutiei in cauza beneficii incontestabile.

Asigurarea unui climat wifi excelent, denota in primul rand respect fata de cei care vin sa apeleze la serviciile institutiei, dar si o posibilitate excelenta de a folosi canalul wifi atat pentru informare, cat si ca veritabil instrument de marketing. Asta daca ne referim doar la aspectul public al unei retele wireless. Pe de alta parte, cel putin cazul spitalelor, multa aparatura necesita astazi conectare la internet. Si cum vorbim, totusi, de un mediu ce ar trebui prin definitie sa fie aseptic, racordarea la internet ar trebui sa se faca printr-o retea wireless atent construita si, bineinteles, bine protejata. Eliminarea firelor, culoarelor de trecere, ba chiar si a mufelor, elimina multe posibilitati de adapostire a microbilor. In plus, o retea wifi cu o arhitectura profesionist configurata asigura un maxim de mobilitate, toata informatia disponibila pe internet sau chiar si pe un server propriu fiind disponibila din orice punct al cladirii, in orice moment.

Un punct critic al oricarei retele wireless este nivelul de securitate pe care aceasta il are, mai ales in cazul retelelor cu mare expunere la public. Este elementul de la care noi pornim orice discutie, toate configurarile wireless realizate de Net Shape au in prim plan acest aspect. Serviciile pe care le oferim ofera garantii de securitate atat prin setupul initial, cat si prin permanenta monitorizare a parametrilor tehnici ce au rol de protectie.

De ce ar trebui sa investeasca spitalele in retele wifi?

Asa cum spuneam si mai sus, sunt doua aspecte importante la care managerii din spitale ar trebui sa fie atenti. Pe de o parte, asigurarea unei retele wifi pentru public este un semn de normalitate, un serviciu ce ar trebui sa se regaseasca in orice institutie publica. De cealalta parte, activitatea personalului ar fi mult usurata daca accesul la informatii de serviciu s-ar face printr-o retea wireless si nu prin obligativitatea consultarii unui device ce este legat la internet prin fire.

Fiind vorba de institutii in care in orice moment al zilei vorbim de sute de oameni ce se pot conecta simultan la internet, reteaua wireless ar trebui sa fie una capabila sa sustina toate aceste conectari. Sunt multe locuri in care exista retele wifi, dar care functioneaza cu mari sincope, sau mai deloc. Aici vorbim de routere si AP-uri slabe sau, in cel mai rau caz slab configurate.

O buna retea wireless nu este neaparat o investitie foarte mare daca lucrurile sunt tratate profesionist din faza incipienta.

Pentru noi, la Net Shape, realizarea unei retele wireless capabila sa sustina sute de clienti simultani, incepe cu o atenta studiere a proiectului, colegii din departamentul de proiectare au in acest caz un rol extrem de important. Din teren trebuie obtinute toate detaliile necesare realizarii unui proiect corect. Vorbim aici nu doar de suprafete si estimari de aparate ce se conecteaza simultan la reteaua wireless, luam in calcul numarul de incinte, grosimea peretilor, iar in cazul spitalelor si clinicilor medicale, chiar si stresul pe care reteaua wireless il presupune vizavi de aparatura medicala, eventuale interferente care pot impieta asupra masuratorilor medicale facute de aparatura specializata. Un rol covarsitor in estimarea corecta a tuturor acestor parametri il are si managerul de proiect din partea spitalului – persoana care sa ne poata pune la dispozitie toate aceste informatii.

Proiectarea retelei va tine cont de toate aceste detalii, dar si masuratorile pe care le facem in teren, astfel incat toate informatiile coroborate sa poata duce la conturarea unui proiect corect prin care sa nu se faca nici risipa de resurse, dar sa si ofere cel mai bun semnal wifi posibil in orice punct luat in calcul.

Urmatorul pas tine de realizarea unor simulari virtuale in care incercam sa depistam eventualele vulnerabilitati. Toate retelele pe care le proiectam le supunem la teste de stres cu incarcari mult mai mari fata de scenariul maxim propus de client. Adica, mai pe romaneste, daca ni se spune ca e nevoie de o retea capabil sa asigure un maxim de 300 de clienti simultani, noi vom avea grija ca in cazul unor momente de varf, reteaua sa se comporte exemplar si la nu numar mult mai mare. Ne ajuta foarte mult si tehnologia pe care o folosim, AP-urile Ruckus sunt capabile sa se orienteze singure catre zonele in care sunt solicitari mai mari. Toata aceasta sustinere tehnica duce la realizarea unei retele suple in care nu e nevoie de zeci de device-uri care, statistic, implica o mai mare doza de risc.

Mai multe informatii legate de activitatea de proiectare wifi, dar si cateva studii de caz gasiti la acest link.

Recomandarea Net Shape pentru retea wireless in spitale si clinici medicale: echipamente wifi Ruckus

In toate proiectele in care ne implicam cautam sa eliminam eventualele compromisuri ce ar putea duce la rezultate ce ar fi nevoite sa ia calcul prea multe necunoscute. Suntem ingineri, vrem sa ne ferim de necunoscute (nu de toate, normal, ca suntem si oameni nu doar ingineri 🙂 ). Din toate experienta noastra in domeniul wireless de mare viteza, suntem in masura sa livram rezultate neasteptat de bune, mai ales ca avem alaturi un partener tehnic redutabil – Ruckus.

Daca esti reprezentantul unui spital, al unei clinici private, si vrei sa vorbim despre cum poti avea cel mai bun wifi, ne poti contacta oricand. Raspundem cu atentie la toate solicitarile, intr-un timp extrem de scurt. Asa cum si noi suntem cateodata pacienti si vrem sa ne rezolvam problemele repede si bine, si tu poti deveni pacientul Net Shape. Unul fericit. La noi esti pe maine bune, chiar suntem doctori in wifi.

Datele noastre de contact le gasesti in aceasta pagina.

Write a Comment

Your email address will not be published.