ecommerce

WiFi profesional pentru magazine online

Magazinele online, mai mari sau mai mici, au nevoi complexe in tot ce inseamna comunicare digitala. Pe de o pare vorbim de zonele ”de birou”, locul in care se intampla magia ecommerce in toata splendoarea ei, iar cealalta parte, acolo unde este cazul, o alocam discutiei despre depozitul magazinului online.

Desi este nodul central prin care se ”plimba” majoritatea informatiilor, reteaua wireless este nu de putine ori pusa intr-un con de umbra. Se practica, din pacate, ideea de a repara, a imporiviza, a mai adauga un echipament in retea, toate in speranta ca lucrurile sa mearga „putin mai bine”. Acest putin mai bine ne deranjeaza cel mai tare, asa cum ne deranjeaza si ideea de a face o retea wireless fara cap si fara coada, adica fara niciun fundament stiintific care sa-ti ofere si performante zi de zi, dar si posibilitatea de a scala reteaua in functie de nevoi, fara a apela la cine stie ce compromisuri.

Ca si specialisti wireless ne confruntam des cu tot felul de solicitari, unele mai nastrusnice, altele de neinteles, dar si multe pertinente pe care le rezolvam in scurt timp. Impreuna cu prieteni, posesori de magazine online, am cautat sa intelegem mai bine nevoile specifice unui astfel de business si am reusit astfel sa ajungem la cateva concluzii de setupuri valoroase care sa rezolve, o data pentru totdeauna, spinoasa problema a retelei wireless.

Intelegem foarte bine orice problema, mai mult, reusim si noi la randul nostru, cu argumente tehnice, sa-i facem si pe cei care au probleme sa le inteleaga. In primul rand nu vorbim de costuri. Vorbim de principiile de baza ale retelei wireless, de la propagarea radio intr-un mediu complex, dar si de nevoile ”speciale” pe care le are un magazin online care opereaza si un depozit (si sunt tot mai dese, businessul inline creste de la an la an, iar multi antreprenori au inteles si inteleg ca performante nu se pot face decat in conditiile unui business onest, gestionat de la un capat la altul pe toata linia).

Asa cum o spunem fiecarui client, o retea wireless profesionala are la baza un wireless survey care sa ne arate cu ce ne confruntam in teren, dar si sa ne ofere cea mai buna abordare pentru a realiza o retea wireless stabila si performante la cel mai just pret. Nu credem in lucrurile facute din mers, suntem adeptii unei abordari organizate temeinic. Am investit in ultimii ani zeci de mii de euro in tool-uri hardware si software, instrumente de predictie radio, de masuratori si planning, tot arsenalul pe care-l are orice profesionist wireless din aceasta lume. Colegii din departamentul wireless al Net Shape sunt conectati permanent la ce se intampla pe plan global in lumea WiFi, detinem certificari internationale dedicate profesionistilor wireless – ECSE, CWNA, CWDP.

Revenind la subiectul nostru de astazi, reteaua wireless dintr-o companie de ecommerce are cateva particularitati la care suntem foarte atenti – consumurile WiFi sunt diferite in functie de departamentele companiei, iar acoperirea wireless trebuie facuta in asa maniera incat fluxurile de productie sa nu sufere nicio sincopa. Marile drame sunt cu adevarat in depozitele magazinelor online, picking-ul modern se face cu instrumente care functioneaza via WiFi, iar orice lipsa de semnal duce la incetinirea procesului de finalizare a unei comenzi – lucru care, evident, se traduce in bani. Si nu putini daca luam in calcul faptul ca activitatea in ecommerce este cumva un proces repetitiv. In astfel de cazuri repetitia unei greseli poate deveni un bulgar care sa se rostogoleasca haotic si care sa duca in final la pierderi din ce in ce mai mari.

Nici zona birourilor nu este de neglijat (am intalnit de multe ori o concentrare a antreprenorilor pe zona de depozit – indreptatita, nimic de zis), acolo se intampla lucruri pornind de la un simplu email, pana la functionare de call center-e, sau update-uri online in platforma operata de respectivul magazin.

Pana la alegerea echipamentelor – din experienta avem si noi o suita de recomandari de access point-uri, switch-uri, rack-uri, ba chiar si cabluri 🙂 – cel mai important lucru ramane stabilirea planului de atac si tratarea profesionista a planning-ului de retea wireless. Pentru magazinele care vor o infrastructura wireless la cheie, noua, recomandam AP-urile Ruckus Wireless, dar suntem deschisi, normal, la implementari facute si cu produse de la alti vendori.

Suntem pregatiti sa le oferim magazinelor online consultanta wireless de cea mai buna calitate, iar sutele de proiecte realizate pana acum ne recomanda pentru a oferi infrastructuri solide, construite corect si monitorizate permanent. In zona noastra de expertiza wireless intra si optimizarea retelelor existente, un capitol delicat dar si o zona in care performam cu succes.

Asa ca daca esti magazin online si nu esti multumit de reteaua WiFi, ne contactezi, aflam despre ce este vorba si in scurt timp vei avea o solutie tehnica si pasii de urmat pentru a uita de aceasta problema. Castigi timp pentru a te ocupa de probleme ce tin de business, castigi si bani limitand timpii morti datorati functionarii cu sincope a retelei de acum.

Suntem alaturi de toti jucatorii din ecommerce, un domeniu cu cresteri anuale considerabile. Daca ai nevoie de un sfat, hai sa povestim, datele noastre de contact le gasesti in aceasta pagina.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *