wi-fi

Wi-Fi nu este diferit de electricitate, oxigen si apa: starea Wi-Fi in viziunea membrilor Wi-Fi Alliance

Ori de cate ori gasim informatii interesante despre domeniul Wi-Fi incercam sa vi le aducem la cunostinta si prin intermediul blogului nostru. Publicam astfel de articole atat pentru profesionistii WiFi, dar si pentru cei pasionati de domenii precum wireless, 5G sau Internet of ThingsArticolul de astazi este un sondaj facut de Wi-Fi Alliance printre membrii sai. Ca si idee de baza ce se desprinde din lectura articolului aflam ca Boingo, Broadcom, Comcast, Intel si Qualcomm mizeaza pe standardul 802.11ax, 5G, IoT, dar si mai mult. Lectura placuta!

Wi-Fi este coloana vertebrala a inovarii tehnologice de astazi si acest rol va continua cu siguranta si in viitor. Cei de la Wi-Fi Alliance au discutat recent cu liderii mai multor companii membre Wi-Fi Alliance despre importanta Wi-Fi in afacerea lor, dar si despre ecosistemul wireless in 2018. Din numarul tot mai mare de dispozitive conectate acum cand suntem in fata primului val 5G, este greu de imaginat ca orice industrie mai poate excela fara Wi-Fi.

Wi-Fi este important pentru afaceri si este o tehnologie critica utilizata de consumatori in fiecare zi. Analizele recente ale consumatorilor de Wi-Fi au constatat ca aproape 29% dintre consumatori folosesc Wi-Fi mai mult de noua ore pe zi – pentru multi dintre ei fiind chiar mai mult timp decat cel alocat somnului. Studiul a mai constatat ca 56% dintre consumatori planuiesc sa achizitioneze in acest an dispozitive cu capacitati de interconectare (IoT), Wi-Fi fiind tehnologia esentiala care alimenteaza experienta extraordinara in aceste cazuri.

Industria Wi-Fi se misca la viteza maxima si este un moment interesant, intrucat gasim noi modalitati de a oferi experiente de inalta calitate, in deplina siguranta.

Care este viitorul Wi-Fi? De la 5G la 802.11ax si IoT, iata cateva raspunsuri de membrii marcanti Wi-Fi Alliance:

Derek Peterson, CTO, Boingo

Viteze mai mari, o conectivitate mai buna si ideea de a nu conecta doar dispozitive, ci si de a ne conecta. Peterson vorbeste despre ceea ce ne putem astepta de la Wi-Fi si viitorul conectivitatii.

“Viitorul Wi-Fi este 802.11ax, oportunitatea de a profita de viteze mai mari si de o conectivitate mai buna. Vom obtine conexiunea pe care o dorim pentru toate dispozitivele pe care le avem. Pentru Boingo este vorba de incercarea de a aduce cea mai buna conectivitate posibila.”

“Wi-Fi este cheia peisajului 5G. Este vorba despre incercarea de a gasi implementarile potrivite si de a rezolva provocarile utilizatorilor cu tehnologia disponibila. Exista o multime de moduri diferite de a implementa Wi-Fi. Diferite frecvente, moduri diferite, canale diferite… in concluzie exista multe modalitati de a profita de Wi-Fi. ”

Vijay Nagarajan, Senior Director, Mobile Connectivity Business Unit, Broadcom

Fara Wi-Fi, am avea laptopuri si smartphone-uri? Putem folosi Facebook si WhatsApp? Nagarajan ne spune cat de prezent este Wi-Fi-ul in viata de zi cu zi.

“Ma bazez pe Wi-Fi pentru aproape orice. Am aproape 27 de dispozitive Wi-Fi conectate la domiciliu. Laptop-uri, tablete, telefoane, termostate si chiar un sistem de udare a gazonului care se bazeaza pe Wi-Fi.”

“Wi-Fi este sinonim cu conectivitatea. Wi-Fi pentru mine reprezinta o notiune de conectare a tuturor, care, in mod intamplator, este si sloganul nostru la Broadcom.”

Eric Schaefer, GM, Wi-Fi Connectivity Business, Comcast

Schaefer prezinta modul in care industria a lucrat impreuna pentru a aduce tehnologia enterprise catre consumator si cum Wi-Fi este pentru clienti la fel de important ca si aerul.

“Wi-Fi a schimbat viata atat pentru noi, cat si pentru consumatori. Am lansat un produs numit xFi … clientul mediu xFi are mai mult de 11 dispozitive conectate la reteaua lor in fiecare zi si aproape nimic nu este conectat prin clasicul ethernet. Wi-Fi nu este doar un protocol sau o tehnologie, ci un mod de viata. Este la fel de important pentru clientii nostri ca si aerul.”

“Wi-Fi este un lucru diferit pentru persoane diferite. Pentru noi, ca tehnologi, este o oportunitate, este un loc de joaca si o permanenta provocare, astfel incat sa putem continua sa imbunatatim aceasta tehnologie, sa dovedim ca protocolul face tehnologia mai buna”.

Eric McLaughlin, GM, Wireless Business Unit, Intel

De la imaginarea unei vieti fara Wi-Fi la importanta interoperabilitatii si 802.11ax, McLaughlin analizeaza starea Wi-Fi si ceea ce este in favoarea Intel si a industriei wireless.

“Vad o viata fara Wi-Fi ca fiind foarte dificil de trait. Wi-Fi a revolutionat modul in care comunicam in fiecare zi”.

“Interoperabilitatea a permis companiilor concurente sa se intalneasca pentru a rezolva probleme cu adevarat dificile. Unul dintre marile lucruri pe care Wi-Fi le-a facut este sa aduca industrii laolalta, care altfel nu s-ar fi intalnit pentru a ne asigura ca toate aceste dispozitive functioneaza”.

“Viitorul Wi-Fi este luminos. Pe masura ce ne mutam in urmatoarea generatie de Wi-Fi, 802.11ax nu numai ca devine mai rapid, dar mult, mult mai eficient. Vedem .11ax ca o parte importanta a portiunii neautorizate a 5G. 802.11ax va juca un rol imens in a trece intreaga industrie Wi-Fi la nivelul urmator. ”

Rahul Patel, Senior Vice President and General Manager, Connectivity, Qualcomm

Patel discuta despre retelele de acasa, ultimele inovatii de la Qualcomm si partenerii sai, rolul Wi-Fi in Inteligenta Artificiala (AI), dar si multe altele.

“Nu cred ca exista ceva la orizont care sa poata detrona Wi-Fi-ul; este un element foarte important nu numai pentru vieti, ci pentru intreaga lume, fiind o industrie ce are posibilitatea reala de a imagina o lume fara limite. Wi-Fi nu este diferit de electricitate, oxigen si apa”.

Interactiunea consumatorilor cu retelele va fi mai mult determinata de voce. Vocea devine un suport real – poti vorbi cu retelele si retelele vor vorbi cu tine.”

“Calculul, securitatea si conectivitatea vor fi componente esentiale pentru ceea ce numim acum lumea AI. Wi-Fi joaca un rol imens in ceea ce priveste trairea si impartasirea experientelor fiecaruia dintre noi.”

Daca vrei sa afli mai multe despre acest domeniu, hai sa ne-mprietenim si pe Facebook. In plus, nu uita sa urmaresti blogul nostru, avem deja o multime de articole interesante. 

Daca ai nevoie de ajutor in implementarea unui proiect wireless iti stam la dispozitie cu cei mai buni profesionisti wireless din Romania, dar si cu echipamente de top. Ne gasesti aici.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *