Servicii profesionale Wi-Fi de la NetShape

Atunci cand vorbim despre Wi-Fi, ne referim la o tehnologie foarte cunoscuta in ceea ce priveste retelistica, ce presupune utilizarea undelor radio pentru a oferi internet si conexiuni de retea fara fir si la viteze de transfer foarte mari. O conceptie gresita, adesea intalnita printre necunoscatori, este ca termenul Wi-Fi este un acronim al “wireless fidelity”, ceea ce nu este adevarat, Wi-Fi fiind un termen care se refera la standardul IEEE 802.11x.

Alianta Wi-Fi, cea care detine drepturile de utilizare ale marcii inregistrate Wi-Fi, defineste acest termen ca referindu-se la retelele locale fara fir WLAN, produs bazat pe standardul IEEE802.11, unde IEEE se refera la Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Vezi aici serviciile wifi pe care le oferim clientilor nostri.

Cum functioneaza retelele Wi-Fi

Functionarea retelelor Wi-Fi nu se bazeaza pe existenta unei infrastructuri fizice intre emitator si receptorul de semnal. Acesta se bazeaza pe tehnologia frecventelor radio, frecvente din spectrul electromagnetic, asociat propagarii undelor radio. Atunci cand un semnal RF este trimis catre un echipament, se creeaza un camp electromagnetic care are proprietatea de a se propaga in spatiu.

La baza unei retele wireless sta un device numit access point (AP). Rolul de baza al acestui aparat este de a transmite semnalul wireless, semnal care ulterior va fi recunoscut de catre un calculator sau un alt dispozitiv anume construit, si transformat in informatie. Pentru a se putea conecta la un AP si, ulterior, pentru a accesa semnalele transmise in interiorul unei anumite retele wireless, calculatoarele sau celelalte deviceuri trebuie sa fie echipate cu adaptoare pentru retea wireless.

Comunicarea Wi-Fi are multe in comun cu cea a doi oameni, astfel: imaginati-va o convorbire intre doi oameni si cum cat unul vorbeste mai tare cu atat va putea fi auzit mai de departede celalalt (puterea echipamentelor), cu cat unul dintre cei doi vorbeste mai repede cu atat va transmite o cantitate de informatie mai mare/unitate de timp (frecventa cu care echipamentul emite).

Exista mai multe standarde de comunicare Wi-Fi in frecventele de 2.4 GHz si 5 GHz; cel mai nou este 802.11 ac si permite viteze de pana la 7 Gbps.

Wi-Fi pentru aplicatii si device-uri

Wi-Fi este utilizata de foarte multe aplicatii si device-uri de genul consolelor de gaming, retele casnice, tablete, telefoane mobile, si alte tipuri de aparate electronice. Orice produs testat si aprobat ca si „Wi-Fi Certified” de catre Wi-Fi Alliance este certificat ca putandu-se conecta cu alte device-uri certificate chiar daca acestea sunt produse de producatori diferiti. Aici intervine termenul de profesionalism in ceea ce priveste componentele hardware ale retelei (AP si adaptoarele wireless).

Prin urmare, atunci cand vorbim de Wi-Fi profesional, ne referim in primul rand la componente de calitate, certificate, dar asta nu este singurul lucru care conteaza. Configurarea retelelor este de asemenea un lucru esential, pentru ca, fara un design bine realizat, nu se poate vorbi de Wi-Fi de calitate.

Dupa cum am mentionat mai sus, serviciile de Wi-Fi sunt necesare peste tot, fie ca e vorba de utilizare casnica, fie ca e vorba de joburi unde lucrul in retea sta la baza afacerii. A apela la firme care ofera servicii de Wi-Fi profesionale a devenit o necesitate, avand in vedere ca tehnologia a avansat pana la punctul in care este nevoie de specialisti pentru a pune la punct o retea Wi-Fi de calitate.

Net Shape a pornit in 2005 ca o mica afacere in domeniul telecomunicatiilor wireless si in scurt timp am ajuns una dintre cele mai cunoscute companii din tara. Serviciile Wi-Fi profesionale oferite de noi au facut multi clienti fericiti, in 10 ani de activitate echipa noastra s-a extins considerabil si avem acum alaturi colegi si prieteni care fac de toate in domeniul Wi-Fi-ului. Fie ca vorbim de inchiriere Wi-Fi sau comercializare de echipamente Wi-Fi, de proiectare si instalare retele Wifi – tinem ca toate serviciile oferite sa fie de cea mai buna calitate. Si daca la toate astea mai adaugam ca suntem distribuitori autorizati ai echipamentelor Ruckus, unul dintre cele mai mari branduri mondiale in ceea ce presupune wireless, putem afirma, fara sa fim acuzati de lipsa de modestie, ca NetShape a ajuns un etalon al calitatii in bransa sa.

Ai nevoie de un setup wifi de cea mai buna calitate? Te putem ajuta! Vezi aici serviciile pe care le oferim in domeniul wifi, iar daca ai vreo intrebare te rugam sa ne contactezi.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *