retea wireless

Sase sfaturi pentru optimizarea retelei wireless de la firma ta

Comunicarea eficienta reprezinta succesul oricarei afaceri. Si, oricat de bine pusa la punct ar fi comunicarea exterioara, cu clientii, fara cea din interior lucrurile nu au cum sa mearga atat de bine. Sa nu uitam nici de faptul ca, in ziua de astazi, suntem cu totii interconectati. Asta inseamna ca tehnologia wireless a capatat o importanta mai mare ca niciodata si orice companie ar trebui sa profite de asta si sa isi tina angajatii in legaturi cat se poate de apropiate.

Majoritatea articolelor noastre au menirea de a va arata cat de importanta este o retea wireless performanta, cum facem noi ca acest lucru sa se intample la un pret corect si de ce in argumentatiile noastre folosim de fiecare data ideea implicarii intr-o retea wireless de routere si AP-uri performante. Daca lucrezi intr-o companie si nu esti multumit de reteaua wireless locala semnaleaza sefilor si da-le si datele noastre de contact. Le poti spune si tu ca Ruckus Wireless este tehnologia de care aveti nevoie, le vom spune si noi acelasi lucru J In plus, orice companie interesata beneficiaza de consiliere si planificare strategica gratuita, astfel ca in cel mai scurt timp decidentii sa poata avea pe masa un proiect detaliat care sa cuprinda tehnologii si costuri. Lucram repede, avem in echipa Net Shape oameni supra specializati in configurarea si updatarea de retele wireless. Oferim si preturi foarte bune.

Pentru cei care vor sa se ia in piept cu tehnologia wireless, oferim mai jos cateva sfaturi care cu siguranta vor fi de mare ajutor. Sunt lucruri care pot fi facute de catre oamenii de IT din interiorul companiei.

Pentru intrebari legate de configurarea si optimizarea unei retele wireless la birou te rugam sa ne contactezi.

  1. Alege un canal de 5 GHz

Suprasaturatia benzii de 2.4 GHz reprezinta o problema importanta in ziua de astazi. Nu doar ca ea este folosita de computere si tablete, dar si dispozitivele de genul cuptoarelor cu microunde sau cele care functioneaza cu Bluetooth o aglomereaza suplimentar.

Asa ca solutia este sa treceti pe canalul superior, de 5 GHz. Cum acesta este disponibil doar pentru aparatura electronica, aglomeratia nu va mai fi o problema. Totusi, acoperirea este mai scazuta, deci intr-o cladire mare ar putea fi nevoie de mai multe dispozitive.

  1. Folosesti un dispozitiv pentru calcularea transmisiei la distanta

Fiecare dispozitiv are o arie de acoperire si, daca vrei sa o maresti, atunci ar fi indicat sa folosesti o antena mai buna, care sa creasca puterea de transmisie a semnalului radio. In acelasi timp, exista si alte modalitati pentru asta. Una dintre acestea este folosirea unui dispozitiv special care iti calculeaza punctul pana unde ajunge semnalul si te ajuta sa stii ce este mai bine pentru firma.

  1. Utilizarea de tehnologii pentru imbunatatirea semnalului

Sa spunem ca ai rezolvat primele doua probleme, dar tot apar pierderi. Acestea se pot datora unor Noduri Ascunse care afecteaza si cele mai bine optimizate retele sau unor interferente externe (mai ales daca in apropierea cladirii mai exista surse importante de Wi-Fi). In acest caz, solutia este utilizarea unor tehnologii care reduc redundanta wireless, adica pierderile de semnal. Moxa’s Aerolink sau RSTP sunt doua dintre acestea.

  1. Extinderea ariei de acoperire prin folosirea antenelor multiple la acelasi aparat

Peretii si obiectele din incapere afecteaza aria de acoperire a unui router. Cu cat acesta este mai complex si folosesti banda de 5 GHz, cu atat problemele pot fi unele mai mari. Nu inseamna ca banda de 2.4 GHz nu este afectata, dar pentru arii mari se recomanda folosirea acesteia. O solutie scumpa la o astfel de problema este montarea mai multor dispozitive. O alta posibilitate este montarea unor antene speciale, de tipul 802.11n 2×2 MIMO, fiecare la cate un capat al aparatului, pentru a largi aria de acoperire.

  1. Optimizarea roaming-ului

Aici nu este vorba despre roaming-ul de la telefoane, desi principiul este asemanator. Atunci cand semnalul de la un router e slab, un roaming bine optimizat permite utilizatorului sa caute si sa se conecteze automat la alt semnal. Veti spune ca e simplu si la indemana, dar, pentru cineva care se plimba mereu prin cladire, sa stea sa astepte un minut pentru fiecare nou etaj sau birou ar fi un calvar. Din fericire, exista sisteme care te pot ajuta sa ajungi la performante la secunda.

  1. Folosirea dispozitivelor mobile care adera la Wi-Fi Alliance

Nu toate dispozitivele care folosesc standardul 802.11 pot spune ca fac asta. Totusi, producatorii importanti de telefoane si tablete au avut grija sa intre in Wi-Fi Alliance, o organizatie non-profit care incearca sa ofere acces Wi-Fi pe scara cat mai larga. Iar, in cazul nostru, dispozitivele mobile sunt extrem de importante, pentru ca le ofera angajatilor posibilitatea de a lucra eficient si rapid de oriunde din cladire.

De regula, produsele compatibile au logo-ul Wi-Fi. Nu inseamna ca toate celelalte nu se pot conecta, dar cele “oficiale” tind sa foloseasca tehnologii mai bune si mai bine adaptate la cerintele moderne. Asadar, achizitia acestora reprezinta o strategie importanta pentru orice manager care isi doreste sa optimizeze comunicarile digitale in cadrul firmei pe care o administreaza.

Pentru mai multe idei legate de o retea wireless profi la birou iti recomandam si aceste articole:

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *