Ruckus R730

Noul Accees Point Ruckus R730 face posibila convergenta wireless in industria ospitalitatii

Una dintre cele mai mari provocari pe care le intalneste un specialist wireless este negocierea unei infrastructuri WiFi intr-un hotel sau alta locatie inscrisa in industria ospitalitatii. Vorbim de un mediu extrem de solicitant din punct de vedere wireless: multe device-uri si de o diversitate foarte mare, solicitari din ce in ce mai exigente, dar si multe tehnologii din zona IoT care functioneaza simultan. La toate acestea adaugam si permanenta ”sabie a lui Damocles” ce graviteaza in jurul respectivei locatii prin recenziile pe care vizitatorii le ofera in diverse medii: social media, portaluri de booking, vloguri etc.

Infrastructura wireless este cea care preia si sustine toate eforturile de comunicatii atat intre device-urile clientilor si ale staff-ului respectivei locatii, dar si, mai nou, intre multiplele device-uri IoT (incuietori de usi, termostate, televizoare smart, camere de supraveghere etc. Desi unele dispositive intelogente se conecteaza la WiFi, multe altele se bazeaza pe alte forme de protocoale wireless, cum ar fi Zigbee, LoRa sau Bluetooth Low Energy (BLE). Prin noul Access Point R730, Ruckus reuseste sa optimizeze toate aceste fluxuri tehnologice, simplificand comunicatiile si usurand considerabile gestionarea infrastructurii wireless.

Unificarea mai multor protocoale wireless in domeniul ospitalitatii  

Introducerea standardelor wireless multiple in spatiul ospitalitatii a obligat hotelurile sa desfasoare cel putin doua sau trei retele pentru a sprijini o gama diversa de dispozitive. In multe cazuri, o anumita retea hoteliera va suporta numai un singur dispozitiv sau o aplicatie inteligenta. Acest lucru conduce la costuri tot mai mari si complexitate in cadrul proiectului, creand in acelasi timp un mediu de retea provocator pentru implementarea noilor dispozitive si aplicatii inteligente.

Unificarea mai multor protocoale wireless – cum ar fi Wi-Fi, BLE, Zigbee si LoRa – intr-un singur access point (AP) permite hotelurilor sa economiseasca spatiul fizic si sa eficientizeze incarcarea dispozitivului securizat. Mai mult, un AP convergent permite personalului IT al hotelului sa vizualizeze mai usor, sa gestioneze si sa asigure o infrastructura wireless intreaga cu un singur dashboard. Acest lucru faciliteaza automatizarea retelei dar si generarea de analize complexe care pot fi aplicate cu succes pentru optimizarea retelei.

In plus, poate fi acceptat un AP convergent (CBRS), care permite hotelurilor sa-si creeze propriile lor retele private LTE si ofera o acoperire mobila fiabila permanent in toate spatiile. Acest lucru este deosebit de important in sectorul ospitalitatii, deoarece hotelurile se bazeaza din ce in ce mai mult pe acoperirea securizata si periferica LTE si Wi-Fi pentru a accesa aplicatii interne in sprijinul experientei clientilor.

Access Point Ruckus R730

Ruckus R730 este proiectat special pentru a functiona ca un punct de acces convergent – suporta mai multe protocoale wireless, permitand astfel hotelurilor sa implementeze o singura retea pentru a sprijini Wi-Fi si alte standarde wireless IoT. Ruckus R730 include tehnologii Bluetooth incorporate (BLE) si radiouri Zigbee, impreuna cu suport pentru modulele IoT care accepta protocoale suplimentare cum ar fi LoRa. Cu controlerul Ruckus IoT, hotelurile pot converge retelele disparate si obiectivele asociate IoT intr-o singura retea usor de administrat.

De asemenea, este important de retinut ca R730 gazduieste module Ruckus LTE AP care functioneaza in banda de frecvente de 3,5 GHz pentru serviciul de banda larga Citizen Broadband Citizens Band (CBRS), permitand furnizarea de servicii LTE. Folosind module APL modulare sau independente, hotelurile vor putea sa isi construiasca propriile retele private LTE pentru a imbunatati calitatea serviciului celular de interior.

Este esential ca hotelurile sa ofere o experienta wireless rapida, fiabila si omniprezenta pentru oaspetii lor, iar asteptarile din partea acestora sunt pe zi ce trece tot mai mari. Ruckus R730 converge mai multe protocoale wireless intr-o retea unica si fiabila si permite dispozitivelor clientilor si infrastructurii wireless hotelului sa functioneze perfect intr-un mediu predictibil si stabil.

Suntem alaturi de industria ospitalitatii cu cele mai bune solutii wireless, dar si cu servicii WiFi de top. Daca planuiti o noua infrastructura wireless sau doriti upgradarea celei existente va invitam sa ne contactati pentru a va prezenta in amanunt cum puteti ajunge in scrut timp la o infrastructura wireless performanta ce cu siguranta se va reflecta in scurt timp in calitatea serviciilor pe care le oferiti clientilor.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *