6 GHz

Noutati in domeniul wireless: 6 GHz va fi doar pentru dispozitivele Wi-Fi 6

Organizatia responsabila cu definirea noilor standarde Wi-Fi a decis ca numai dispozitivele Wi-Fi 6 vor putea sa functioneze in noile benzi Wi-Fi de 6 GHz noi. 

Este un nou punct de plecare, o noua etapa in era Wi-Fi. Combinarea tehnologiilor  ce functioneaza in standardul Wi-Fi 6 cu banda de frecventa de 6 GHz va fi piatra de temelie pentru cresterea intregii industrii Wi-Fi, la baza stand cresterea imensa a calitatii si capacitatii in mediul wireless. Va fi cu adevarat WOW, iar noi ne bucuram ca asistam si chiar contribuim atat la cresterea mediului Wi-Fi, dar si, mai ales, la adoptarea noilor tehnologii. Suntem entuziasmati de aceste ultime vesti si abia asteptam ca si producatorii de echipamente wireless sa inceapa sa livreze cu adevarat device-uri capabile sa functioneze in noul regim ultraperformant.

Benzile de frecventa de 6 GHz sunt pregatite pentru a fi lansate in 2020, in SUA, un orizont de timp rezonabil pentru cei care vor sa-si programeze participarea la “explozia” ce va urma. Noutatea este ca organizatia responsabila de definirea noilor standarde Wi-Fi a votat in favoarea lansarii noilor benzi de frecvente de 6 GHz doar pentru dispozitivele Wi-Fi 6. Asta inseamna ca producatorii de device-uri capabile sa functioneze in standardul Wi-Fi 6 vor accelera si sigur intr-un an, doi, vom avea o paleta larga de optiuni pentru a oferi cele mai bune experiente wireless.

Viitoarele benzi de frecvente de 6 GHz vor fi utilizate numai de tehnologia Wi-Fi cea mai recenta, cea mai eficienta din punct de vedere spectral si cea mai performanta. Liderul chipset-ului Wi-Fi Quantenna spune ca aceasta decizie va fi un impuls fara precedent in ceea ce priveste calitatea si capacitatea Wi-Fi.

“Noul standard Wi-Fi 6 va produce automat viteze mai mari decat cele  din standardul 11ac, dar va straluci cu adevarat in medii dense. Acum imaginati-va dublarea sau triplarea spectrului disponibil si evitarea interferentelor de la dispozitivele vechi. Rezultatul final va fi remarcabil, mult mai bun ca si calitate si performanta Wi-Fi “, spune James Chen, VP Product Line Marketing Quantenna.

Decizia adoptata de IEEE inseamna ca Wi-Fi 6 va fi definit pentru functionarea in toate benzile Wi-Fi actuale, inclusiv la 2,4 GHz, 5 GHz si la 6 GHz viitoare. In schimb, Wi-Fi 5 (802.11ac) va continua sa functioneze in 5 GHz, in timp ce 2,4 GHz va suporta in continuare versiunile mai vechi Wi-Fi (predominant Wi-Fi 4 sau 802.11n).

Astfel de vesti vin sa confirme faptul ca Wi-Fi va deveni un punct central al comunicatiilor, un mediu in care se va intampla absolut tot, fie ca vorbim de interactiunile dintre oameni sau de buna functionare a sistemelor IoT, de pilda.

Ca si promotori ai fenomenului wireless in Romania va vom tine la curent cu toate noutatile din domeniu, iar daca vreti sa aflati mai multe despre ce loc ar trebui sa ocupe reteaua wireless in afacerea dvs., haideti sa stam de vorba. Oferim servicii si consultanta wireless de cea mai buna calitate, avem una dintre cele mai bune divizii Wi-Fi din Romania si nu numai.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *