R730

Noul Ruckus R730 – primul Acces Point 802.11ax IoT si LTE dedicat pentru spatii foarte mari

Hei, ai auzit? Apare Ruckus R730! 🙂 Suntem mari fani Ruckus Wireless si pentru ca este o companie care inoveaza permanent, ba chiar am putea spune ca seteaza trendurile in tehnologia wireless.

Recent Ruckus a venit cu noutati care vor revolutiona industria wireless, viitoare generatie de AP-uri vor folosi Ultra-High Density Technology Suite, solutie care imbunatateste performanta retelei si respectarea securitatii WPA3 (despre care am vorbit in acest articol). Toate acestea pentru a asigura nu doar o calitate mult mai buna a serviciilor wireless, ci si pentru a proteja mult mai mai bine utilizatorii finali.

Ruckus a anuntat lansarea Acces Point-ului R730 – solutie IoT si LTE gandita pentru a face fata celor mai mari provocari wireless posibile. Impreuna cu noua tehnologie Ruckus Ultra-High Density, R730 va fi capabil sa furnizeze semnal wireless in medii de inalta densitate, cum ar fi stadioane, gari, scoli, alte mari spatii publice. In plus, R730 se conformeaza atat noului protocol de securitate WPA3 ™, cat si Wi-Fi ™ Enhanced Open pentru conexiuni mai sigure in retelele publice.

Traficul de date si video creste pe plan mondial la rate de doua cifre, determinat de o crestere a numarului de dispozitive conectate. ABI Research estimeaza ca transferurile de dispozitive Wi-Fi vor creste pana la aproape 35 de miliarde pana in 2022. De asemenea, traficul de date si video va creste datorita cresterii consumului de date pe dispozitive, determinate de aplicatii cum ar fi streaming video 4K, realitatea virtuala si augmentata si jocurile live stream.

“Clientii si partenerii Ruckus cer mai mult atunci cand vine vorba de retelele lor”, a declarat Ian Whiting, presedintele Ruckus Networks. “Avem o istorie indelungata de livrare a produselor si tehnologiilor care depasesc stadiul actual al tehnicii pentru a satisface cerintele cele mai exigente, reducand costul pe conexiune. Ruckus R730 si Ruckus Ultra-High Density Technology Suite sunt cele mai recente exemple.”

802.11ax: Mai multe conexiuni si latime de banda, QoS mai mare

Noul standard 802.11ax a fost proiectat pentru conectivitate in medii cu inalta densitate, avand capacitatea de a suporta pana la o crestere a capacitatii de patru ori fata de predecesorul sau 802.11ac Wave 2. Cu ajutorul tehnologiei 802.11ax, multiple AP-uri sunt capabile sa furnizeze in mod colectiv calitatea necesara de servicii (QoS) catre mai multi clienti cu profiluri de utilizare diverse.

Furnizarea de niveluri de servicii preconizate in medii cu densitate foarte mare

Cresterea asteptarilor utilizatorilor finali si cerintele aplicatiilor de calitate QoS reprezinta dificultati unice pentru noi, designerii de retele. Locatiile, cum ar fi stadioanele, locurile publice, garile si scolile in care continutul video si aplicatiile sunt esentiale, sunt exemple reprezentative. Noul AP Ruckus R730 sustine opt fluxuri spatiale pe 5 GHz si patru fluxuri spatiale de 2,4 GHz, este mai in masura sa raspunda acestor asteptari prin cresterea capacitatii, o acoperire si o performanta imbunatatita.

“Statiile de tren sunt medii deosebit de provocatoare pentru Wi-Fi datorita cresterii numarului de clienti de fiecare data cand pasagerii parasesc un tren”, a declarat Tetsuo Mukai, directorul general al KDDI. “Am provocat Ruckus sa ne ajute sa imbunatatim experienta in gara pentru abonatii cu dispozitive care s-au aflat deja in retea cand soseste trenul, iar Ruckus s-a intors cu o solutie care a redus dramatic impactul acestor evenimente tranzitorii asupra abonatilor afectati, minimizand degradarea si scurtarea timpului de recuperare “.

Tehnologia Ruckus Ultra-High Density Technology se adreseaza acestor provocari folosind tehnici care depasesc standardul 802.11ax, inclusiv:

  • Decongestionare – Creste performantele clientilor in medii puternic aglomerate, folosind tehnici in curs de brevetare pentru a reduce traficul de management inutil.
  • Administrarea clientilor tranzitionali – mentine nivelurile de transferare pentru clientii prioritari in medii cu clienti cu tranzit ridicat, cum ar fi statiile de cale ferata, prin utilizarea tehnicilor in asteptare pentru a intarzia asocierea AP-urilor cu clienti tranzitorii cu prioritate scazuta.
  • Antenele BeamFlex™ + – Tehnologia patentata imbunatateste acoperirea si capacitatea AP-urilor prin optimizarea continua a tiparelor de antene pe baza unui pachet per dispozitiv.

“La Golden 1 Center, ne-am angajat sa oferim cea mai buna experienta din industrie. Unul dintre modurile in care furnizam valoare clientilor si fanilor nostri este de a construi o retea care sa permita streaming live in timpul jocurilor. Acest lucru este incredibil de dificil de facut intr-un loc ca si al nostru, cu cat mai multi fani in direct”, a declarat Ryan Montoya, sef de tehnologie, Sacramento Kings. “Ruckus a fost la inaltimea provocarii si ne-a demonstrat cateva caracteristici inovatoare care ne permit sa strangem maximum din spectrul nostru disponibil, garantand ca nu exista conexiuni pierdute si ca este disponibila o latime de banda adecvata pentru oricine doreste sa transmita jocul”.

Conectarea retelelor de acces la IoT

R730 include module incorporate Bluetooth (BLE) si Zigbee si pot fi completate cu module Ruckus IoT pentru a suporta protocoale suplimentare, cum ar fi LoRa. Utilizand controlerul Ruckus IoT, aceste retele separate si punctele IoT asociate pot fi gestionate, coordonate si conectate la serviciile cloud IoT ca parte a unei singure retele de acces IoT.

Pregatiti pentru LTE privat

R730 gazduieste module Ruckus OpenG ™ LTE AP care opereaza in banda de 3,5 GHz pentru serviciul de banda larga a cetatenilor din SUA (CBRS), permitand AP-urilor existente Wi-Fi sa furnizeze servicii LTE. Folosind module APL, modulare sau independente, companiile vor putea sa isi construiasca propriile retele private LTE pentru a imbunatati calitatea serviciului celular de interior.

Cresterea sigurantei utilizatorilor la domiciliu, la birou si in public

Ruckus R730 va implementa protocolul wireless de securitate WPA3 de ultima generatie si Wi-Fi Enhanced Open. Utilizatorii cu dispozitive compatibile vor beneficia de imbunatatiri semnificative ale securitatii, printre care:

  • Protectia impotriva atacurilor prin utilizarea unui nou protocol.
  • Protectia impotriva atacurilor intalnite cu predilectie in retelele neautentificate asociate locurilor publice.

Disponibilitate Acces Point Ruckus R730

Access Point-ul Ruckus R730 va fi disponibil si la noi undeva la sfarsitul acestui an / prima parte a anului viitor, iar tehnologia Ultra-High Density este deja disponibila pentru utilizarea cu toate AP-urile Ruckus.

Abia asteptam sa punem la treaba noile tehnologii Ruckus, suntem convinsi ca R730 ne va permite abordari tot mai diverse, motiv in plus pentru a implica resursele Net Shape in proiecte wireless de mare anvergura. Viitorul wireless suna foarte bine.

Daca vreti mai multe amanunte despre noutatile Ruckus sau aveti nevoie de o super echipa wireless, gasiti aici datele noastre de contact.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *