depozit

Modul in care Internetul Lucrurilor imbunatateste eficienta unui depozit

Prin tot ceea ce facem, zi de zi, pledam cauza wi-fi-ului in contextul in care conexiunile de calitate aduc confort, ordine in ce avem de facut, dar si profit in business-ul desfasurat. Despre importanta unei retele wireless profesionale intr-un depozit am mai vorbit si cu alte ocazii, astazi aducem discutia mai aproape de tot ce inseamna Internetul Lucrurilor (Internet of Things), mai pe scurt IoT asa cum este tot mai des intalnit, si cat de vitale tind sa devina echipamentele IoT in viata unei afaceri de productie / distributie.

Intr-un depozit eficienta inseamna bani. Si nu putini. Orice optimizare posibila se vede imediat in cifre, iar tehnologia este cea care face posibila o astfel de optimizare rapid, la costuri mult mai mici fata de beneficiile oferite. IoT intr-un depozit inseamna device-uri interconectate care fac flow-ul activitatii mult mai eficient. Vorbim aici de tot felul de senzori, scannere de produse, instrumente de monitorizare a fluxurilor de intrare-iesire si, de ce nu, chiar de roboti care plimba marfa intr-un ritm mult mai alert si cu marje mult mai mici de eroare, comparativ cu eroarea umana.

Peste toate acestea tesem o plasa WiFi de cea mai buna calitate, singura capabila sa ofere comunicatia fara sincope intre toate device-urile din acea hala. Antreprenorii destoinici au inteles deja avantajele retelelor WiFi de calitate in contextul dezvoltarii unor fluxuri IoT in cadrul depozitelor, asa ca si investitiile ion domeniu incep sa se simta tot mai pregnant si pe la noi.

Am avut cateva experiente placute, proiecte frumoase in care ne-am implicat cu drag oferind nu doar expertiza si implementare Wi-Fi, ci si consultanta la nivel de optimizare IoT a unui depozit. Sunt provocari interesante, iar rezultatele sunt vu adevarat deosebite pentru clientii nostri. Daca esti si tu intr-un astfel de punct cu afacerea ta, hai sa stam de vorba, sigur se pot face lucruri care-ti vor fi de mare ajutor.

In functie de profilul depozitului pot fi conectate dispozitive IoT care sa arate calitatea muncii (masurare in timp real a timpilor de livrare, comunicatii live intre centrele de operatiuni ale depozitului), sa asigure securitatea angajatilor (senzori de miscare cu avertizari sonore/luminoase, senzori de fum etc.), dar si dispozitive care ne arata calitatea mediului – utilizabile mai ales in business-urile cu marfuri perisabile (senzori de umiditate / temperatura etc.). Toate aceste dispozitive pot comunica catre un centru de comanda, acolo unde deciziile corecte pot face diferenta in fiecare business. Mai mult, daca vorbim de IoT e musai sa vorbim si de Inteligenta Artificiala. Asta pentru ca in ziua de azi, device-urile tind sa aiba o tot mai mare independenta, centrata pe zona acumularii de experienta si apoi livrarii de decizii corecte. Exista softuri ”de invatare” care analizeaza pachete mari de date, le interpreteaza si apoi pot oferi inapoi device-urilor comenzi de comportamente corecte, decizii pe care si noi le-am fi luat dar cu siguranta intr-un timp mult mai mare.

Toate acestea nu sunt posibile decat, asa cum spuneam si mai sus, in contextul unei retele wireless capabile sa sustina toate eforturile de comunicare fara nicio sincopa. O mica scapare intr-un lant de productie poate insemna un adevarat dezastru. Iar daca nu e chiar dezastru, haos sigur e.

Avem experienta implementarii de retele wireless la cele mai mari niveluri posibile. Mai mult, colegii nostri au zeci de ani de experienta in domeniul radio (proiectare, design si implementare), dar si multi ani si certificari mondiale in domeniul wireless. Folosim cele mai bune instrumente de analiza si predictie wireless, inevstim permanent atat in tehnologie, dar si in pregatirea colegilor nostri. Tot spunem ca suntem cea mai buna echipa wireless din Romania. Si nu, nu ni s-a urcat deloc la cap. Mai nou suntem solicitati in proiecte wireless interesante prin Europa – asa ca este posibil ca in curand sa ne schimbam deviza in ”probabil cea mai buna echipa din Europa” 🙂

Daca detii un business de productie / distributie si vrei sa-ti optimizezi afacerea, hai sa stam de vorba. Iti oferim cea mai buna retea wireless posibila, dar si servicii de top de la cei mai buni profesionisti wireless din Romania. Iti oferim si consiliere IoT pentru a-ti aduce in business tehnologiile de care ai nevoie.

Ne contactezi, povestim, facem!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *