wireless

In loc sa ne luptam cu zapada, ne luptam cu cablurile :)

La multi ani, dragi prieteni. Si pentru ca suntem mari iubitori de wireless, pare-se ca cineva de Sus a vrut sa se razbune putin pe noi, sau, de ce nu, sa si faca o gluma buna pe seama echipei Net Shape. Si ne-a dat cabluri! Multe cabluri.

Astazi povestim despre un caz de buna practica, ne felicitam din nou colegii pentru rabdare si, mai ales, dorinta de a face lucrurile cum trebuie. Ei bine, in meseria asta a noastra nu de putine ori ni se intampla sa fim nevoiti sa facem ”ordine si curatenie” dupa diversi oameni sau companii certati cu bunele practici. Asa cum vedeti si in imaginile de mai jos, o astfel de lucrare naste si frustrari nu doar multumiri provenite din ducerea la bun sfarsit a unui proiect. Si spun frustrari pentru ca ne enerveaza la culme faptul ca dupa atatia ani de practica, de munca, de proceduri, inca vedem lucruri facute de altii doar ca sa fie facute. Nu suntem noi ”nazisti”, dar intr-o meserie ca asta in care lucram cu multe setari, modificari si update-uri de echipamente, cam tot ce se conecteaza in altceva ar trebui sa aiba o noima. Nu mai zicem de etichetari si documentari complete pentru fiecare cablu/echipament, dar macar o logica acolo, un ceva care sa-i poata face si pe altii sa inteleaga despre ce este vorba.

Unul dintre clientii nostri buni, prieteni pentru care lucram cu drag, se confrunta de ceva vreme cu un mic haos. Care arata cam asa:

cabluri

Si dupa cum se vede in imagine, nu era deloc mic. Ei bine, cum spuneam si mai sus, nevoia unui update, a unei mici dezvoltari a facut sa puna un proiect pe hold, pentru ca nimeni nu mai intelegea ce se intampla acolo. De unde vine un cablu, unde se duce… Am aflat si cine a facut ”mizeria”, persoana importanta, nu spunem cine 🙂 Doar sa le fie rusine.

Si pentru ca am fost rugati frumos sa facem lumina in haosul de mai sus, am mobilizat o echipa de oameni rabdatori si destoinici si i-am trimis sa se lupte cu maldarul de cabluri 🙂 Si au avut de luptat. Dupa lupte seculare care au durat cateva zile :), terenul de lupta a fost vajnic curatat, dezinfectat si tare profi rearanjat. Am sters toate urmele inamicului, l-am blagoslovit la fiecare cablu incurcat, speram sa-i fie sughitu’ de bine, ca tare si-l mai merita.

Ideea acestui articol este ca in continuare vrem si putem sa facem lucrurile bine. Si o demonstram in fiecare proiect in care suntem implicati, indiferent de munca pe care trebuie sa o facem. Trebuie sa setam sisteme wireless state of the art? O facem ca nimeni altii…Trebuie sa tragem si cabluri, sa dam gauri in pereti, sa caram moloz si chiar sa zidim daca e nevoie? O facem cel mai bine posibil. Avem i echipa nu doar tehnicieni si profesionisti IT. Avem si inginer constructor, ba chiar si specialist sisteme de securitate daca ai nevoie 🙂

Mai jos vedeti si imaginea de dupa. Cam asa arata un rack profesionist aranjat si bine documentat. Clientul este nespus de fericit, orice modificare in propriul sistem se face acum cu cel mai mic efort. Multumiti suntem si noi, ba chiar incantati de realizarea echipei. Se vede experienta, dar, mai mult, se vede dorinta de a face lucrurile cum trebuie.

Imaginea de dupa este ceea ce ne reprezinta. La mod figurat asa arata fiecare proiect Net Shape: functional, in ordine, profesionist. Ai si tu un proiect? Hai sa vorbim!

1 Comment

  • Climatizare

    … [Trackback]

    […] There you can find 63669 additional Information on that Topic: netshape.ro/loc-sa-ne-luptam-cu-zapada-ne-luptam-cu-cablurile/ […]

  • Write a Comment

    Your email address will not be published.