Inspectii cu drone

Inspectii cu drone – noi servicii profesionale oferite de Net Shape

Activitatile noastre legate de domeniile telecom si WiFi presupun si realizarea unor surveyuri mai detaliate, uneori in conditii deosebite – inaltime mare, zone cu acces limitat etc. Pentru astfel de cazuri in ultimii ani am achizitionat tehnologii care sa permita realizarea unor astfel de servicii, dar am si pregatit colegi capabili sa livreze cele mai bune rezultate in activitatile care presupun operarea unei drone in diverse situatii.

Departamentul de inspectii cu drone s-a extins in ultima perioada si extindem portofoliul de servicii pe care-l putem oferi industriilor care apeleaza la inspectii cu drone pentru realizarea unor inspectii amanuntite si eficiente care pot contribui la atenuarea riscurilor. In mod obisnuit o inspectie cu drone nu presupune si oprirea activitatilor economice ale obiectivului supus inspectiei.

Inspectiile cu drone isi gasesc astazi aplicabilitatea intr-un numar tot mai mare de industrii. Multe fabrici opteaza pentru efectuarea de inspectii cu drone anual sau bianual pentru a compara starea echipamentelor lor in timp. Datorita datelor colectate de drone, partile cheie interesate in domeniul energiei au in prezent mai multe informatii despre echipamentele, proiectele si operatiunile generatoare de energie, imputernicindu-le sa ia decizii mai inteligente.

Exista multe scenarii in care poate fi folosita o drona; unele dintre cele mai uzuale utilizari sunt:

Inspectii cu drone si cartografiere

Inspectii cu drone si servicii de cartografiere pentru turnurile de celule, turnurile de racire, infrastructura de petrol si gaze, fermele solare, fermele eoliene, liniile electrice si centralele nucleare. Dronele sunt echipate cu capabilitati de evitare a obstacolelor si pot naviga in structuri foarte apropiate, permitandu-le sa capteze detalii minore. O drona profesionala poate lua imagini sau imagini video de inalta rezolutie care arata in mod clar fisuri, deteriorari, fire deteriorate si alte defecte la inaltimi si unghiuri pe care oamenii nu le pot accesa sau manevra. Acest lucru permite colectarea de date mai cuprinzatoare fara a expune echipa de inspectie la riscuri.

Controale ale rezervoarelor si alte spatii inchise

Accesarea si inspectarea spatiilor inchise in industria de petrol si gaze, santierele de constructii si alte facilitati pot fi dificile. Folosind o inspectie cu drone nu mai trebuie trimis personal in zone periculoase sau in spatii periculoase. Dronele sunt proiectate pentru a naviga cu usurinta si pentru a functiona in conditii de siguranta intr-o gama larga de spatii inchise, in timp ce efectuarea inspectiei reduce foarte mult timpul si costul aferent inspectiilor facute cu metode traditionale.

Imagini termice prin inspectii cu drone

Imagistica termica este folosita pentru a detecta scurgeri, structuri defectuoase si pierderi de energie. Cu ajutorul inspectiei cu drone, folosind imagini termice, pot fi detectate zone care ar putea fi predispuse la defectiuni in viitor. Un serviciu extrem de util care vine sa completeze reviziile tehnice periodice, dar care ajuta si la programarea unor investitii viitoare, fara a se ajunge in situatii in care respectivele obiective pot deveni nefunctionale.

Modelare 2D / 3D

Printr-o inspectie cu drone pot fi realizate harti aeriene 2D si 3D. Dronele capteaza fotografii detaliate ale unei zone mari, permitand identificarea obstacolelor, monitorizarea suprafetelor, dar si evidentierea datelor geospatiale necesare in diverse proiecte.

Pilotii de drone si ehipele Net Shape instruite in oferirea unor astfel de servicii ofera expertiza si sprijin individualizat companiilor din industria energetica in cautarea unor solutii de inspectii cu drone.

In urma fiecarei inspectii cu drone efectuate de catre Ne Shape, clientii primesc un raport detaliat care poate cuprinde:

  • Rapoarte de inspectie
  • Imagini termice si infrarosii
  • Videoclipuri de inalta definitie
  • Imagini de inalta rezolutie
  • Alti parametri evidentiati in urma solicitarilor specifice

Departamentul de inspectii cu drone din cadrul Net Shape este dotat cu tehnologie de ultim moment, iar pilotii de drone Net Shape sunt pregatiti si certificati international.

Beneficiile inspectiei cu drone

Inspectiile cu dronele pot fi facute in conditii de mare siguranta in diverse sisteme, cum ar fi mori de vant, cazane, structuri de cabluri, turnuri de racire, echipamente electrice, stivuitoare si macarale, echipamente sub presiune, panouri solare, rezervoare de stocare si alte infrastructuri. Folosirea dronelor ajuta la reducerea timpilor de inchidere a reviziilor tehnice, dar si de limitare a productiei asa cum se intampla in cazul inspectiilor tehnice standard. De asemenea, o inspectie cu drone reduce necesitatea de a lucra la inaltimi nesigure si in spatii inchise care pot fi greu accesibile sau, in multe cazuri, periculoase. In plus, dronele ajuta la imbunatatirea sigurantei si calitatii, reducand in acelasi timp impactul negativ asupra mediului.

Departamentul de inspectie cu drone din cadrul Net Shape va propune solutii moderne de inspectii tehnice in diverse situatii. Pentru detalii privind serviciile noastre va rugam sa ne contactati.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *