60GHz

Frecventa WiFi de 60GHz va primi aprobarea Federal Communications Commission

Qualcomm si Sporton pregatesc produse pentru standardul 802.11ay. 

In timp ce discutiile de astazi se invart in jurul ideii de cat de mari vor fi vitezele 5G, WiFi isi vede de treaba lui si o face foarte bine. Qualcomm a colaborat in ultima vreme cu firma de testare si certificare Sporton International pentru a determina FCC (Federal Communications Commission) sa aprobe frecventa WiFi de 60 GHz pe baza protocolului wireless 802.11ay.

Inca din octombrie anul trecut. Qualcomm a devenit principalul producator de chipset-uri pentru produse 802.11ay care utilizeaza banda de 60 GHz – o latime de banda de 4 ori mai mare fata de standardul anterior si cu un interval de transmisie mai lung.

Banda de 60 GHz ofera o capacitate crescuta, o latenta minima si este mai rapida decat benzile de 2,4GHz si 5GHz, ajungand la viteze de pana la 10Gbps.

Tot anul trecut, WiFi Alliance a simplificat sistemul de denumire al tehnologiei wireless, noutate desprea care am vorbit “la cald” in acest articol. Standardul 802.11n a devenit Wi-Fi 4, 802.11ac este acum Wi-Fi 5, iar standardul 802.11ax este etichetat ca Wi-Fi 6. 802.11ay nu a primit inca un nume nou.

Ca si sfera de aplicabilitate imediata a frecventei de 60GHz sunt vizate aplicatiile care necesita comunicatii fara fir cu raza scurta de actiune (cum ar fi castile VR), urmarindu-se indeaproape si imbunatatirea comunicatiilor pentru dispozitivele de streaming de inalta rezolutie sau tot ce inseamna produse si aplicatii IoT.

In plus, Facebook si-a unit fortele cu Qualcomm pentru a utiliza tehnologia WiFi de 60GHz in Terragraph: un nou sistem wireless pentru implementarea internetului de mare viteza in zone urbane dense.

Asteptam cu interes noutati legate de standardul 802.11ay, inca un pas facut pentru excelenta in WiFi la nivel global.

La Net Shape suntem pregatiti sa va oferim deja exepriente wireless de mare viteza – testam cu succes tehnologiile .ax. Cu siguranta, pe masura ce vor apare tot mai multe device-uri capabile sa functioneze in acest standard si proiectele de implementare vor fi tot mai interesante.

Daca aveti un proiect wireless in desfasurare sau sunteti in cautare de informatii legate de noile echipamente wireless, va stam la dispozitie cu o echipa dedicata, atent instruita si capabila sa livreze toate serviciile necesare realizarii unei infrastructuri wireless profesionale. datele noastre de contact le gasiti in aceasta pagina.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *