retea wireless

A fi sau a nu WiFi – o retea wireless performanta iti mareste cifra de afaceri

Daca ai o companie sau misti lucruri printr-una anume, hai sa te provocam la o discutie despre reteaua wireless. Daca ai una foarte buna, felicitari! E posibil insa ca tu sa crezi ca este foarte buna si sa nu fie chiar asa. O buna optimizare a unei retele deja existente iti poate aduce fericirea. Pe bune! O retea wireless excelenta, desi costa ceva, se amortizeaza foarte repede, iar plus valoarea se face simtita din chiar prima zi de functionare.

Astazi facem un exercitiu folosindu-ne de matematica pentru a-ti demonstra in mod real beneficiile unei retele wireless performante, bineinteles cu scopul de a ne chema sa te ajutam 🙂

Pai hai sa incepem. Luam ca si studiu de caz o firma nu foarte mare, dar nici mica. Sa spunem 300 de utilizatori simultani, companie care consuma internet si a carei cifra de afaceri depinde intrucatva de calitatea acestuia. O firma normala pana la urma. Studiul de caz poate fi replicat si la firme mai mari, dar si la unele mult mai mici (costurile si socotelile de mai jos fiind bineinteles doar orientative).

Revenind la cazul nostru de azi, firma medie spre mare, 300 de conexiuni permanente si simultane in reteaua wireless. Aducem in discutie o cifra pentru a putea sa ne raportam in continuare la ceva concret: 30.000 euro. Wow, multi bani. Asta ar insemna achizitionare de echipamente wireless performante (recomandam Ruckus Wireless, stiti doar…, dar nu ne ferim sa facem implementari cu orice alte Access Pointuri) + serviciile aferente realizarii unei infrastructuri wireless profesionale (site survey, planning, simulare in laboratorul Net Shape, teste in locatie si implementare finala).

O asemenea infrastructura asigura linistea in companie pentru cel putin 3 ani (nu vorbim de fiabilitatea echipamentelor, in mod normal acestea functioneaza in parametri excelenti mult mai mult timp – oferim, de pilda, echipamente lifetime guarantee), luam in calcul mai ales faptul ca tehnologia evolueaza rapid atat in cazul device-urilor consumatoare de wireless, dar si in cel al echipamentelor wireless.

2,77 euro/luna pentru cea mai buna retea wireless!

Intorcandu-ne la matematica, cei 30.000 de euro ii impartim la 300 de utilizatori si am avea o investitie asumata de companie de 100 de euro pentru fiecare utilizator. Ne jucam mai departe si incercam sa aflam cat ar fi costul efectiv al companiei cu fiecare utilizator pentru a-i oferi cel mai bun wireless posibil. Asadar, cei 100 de euro ar insemna 33,33 euro/an. Adica 2,77 euro/luna. Doar atat.

Cu 2,77 euro pe luna asiguri unui angajat cel mai bun mediu wireless posibil. Asta inseamna mult timp castigat. Sunt studii care demonstreaza ca productivitatea este legata si de acest aspect. Este si normal sa fie asa. Daca socotesti secundele pierdute pentru a descarca un atasament, cele pierdue pentru a trimite un mail sau a accesa o aplicatie mai complexa, iti dai usor seama ca o imbunatatire considerabila a timpului de reactie wireless ar insemna cu siguranta multe ore castigate intr-un an de fiecare utilizator. Ore care inseamna productivitate mai mare. Totul cu doar 2,77 euro/luna. Daca mai punem la socoteala si confortul adus de o retea excelenta, faptul ca functioneaza fara intreruperi, ba chiar si ca merge in cele mai ascunse cotloane ale companiei, atunci avem in fata un tablou complet in care capitolul wireless este bifat ca si resursa capabila sa sustina chiar si cele mai pretentioase solicitari wireless.

Ce am vrut sa demonstram astazi? In primul rand faptul ca o retea wireless excelenta nu este scumpa. Beneficiile raportate la costul investitiei sunt mult mai mari. Mai aduagam si faptul ca la o eventuala upgradare a setupului wireless, o parte din cheltuieli sunt eliminate – cele legate de infrastructura, planning si design radio etc. Raman doar cheltuielile cu noile echipamente, daca este cazul.

Punand toate aceste aspect cap la cap se naste o singura intrebare: la tine in companie cum merge reteaua wireless? Ai investi 2,77 euro/luna pentru o infrastructura wireless performanta? Daca da, hai sa vorbim! Iti stam cu drag la dispozitie cu idei si sfaturi, dar si cu o echipa wireless dedicata care iti poate oferi o retea wireless de vis.

*Calculul de mai sus este doar un exercitiu teoretic. Costurile realizarii unei infrastructuri wireless profesionale sunt influentate de multi factori, asa ca in final putem avea proiecte cu preturi mult mai mici, dar si, de ce nu, considerabil mai mari.

1 Comment

  • Elektrohandel - Details

    … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: netshape.ro/fi-sau-nu-wifi-o-retea-wireless-performanta-iti-mareste-cifra-de-afaceri/ […]

  • Write a Comment

    Your email address will not be published.