Ekahau Site Survey

Ekahau Site Survey si alte instrumente ”must use” in proiectare si design wireless

Saptamana trecuta v-am povestit despre Ekahau Site Survey si cat de utile ne sunt aplicatiile celui mai mare furnizor din lume de instrumente folosite in proiectarea, designul si upgradarea infrastructurilor wireless. Astazi ne aplecam putin mai aplicat asupra instrumentelor Ekahau, ”jucarii” de care ne folosim zi de zi, pe care le-am testat in sute de proiecte si a caror evolutie o urmarim cu interes si pasiune de ani buni. Suntem singurii din Romania care investim in tot ce inseamna tool-uri Ekahau (am intrebat in dreapta si-n stanga si nu am gasit vreo alta companie dedicate wireless care sa aibe un asa apetit in a fi ”la zi” cu noutatile Ekahau), fie ca vorbim de software-ul in sine, fie ca vorbim de bijuteriile hardware pe care Ekahau le lanseaza in fiecare an.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

De pilda, suntem mandri posesori de Ekahau Sidekick™ – un device all in one de masurare si diagnosticare a mediului radio – un instrument perfect prin mobilitatea lui de a face un Ekahau Site Survey ca la carte. Detaliile tehnice ale acestui device le vei gasi mai jos.

Instrumentele Ekahau ne sunt de mare ajutor zi de zi.

  • Ekahau Site Survey & Planner
  • Ekahau Sidekick
  • Ekahau Spectrum Analyzer
  • Ekahau Mobile Survey

Ekahau Site Survey & Planner

Ekahau Site Survey & Planner este de departe cel mai utilizat produs Ekahau la scara globala. Este ”Dumnezeul” survey-urilor wireless, iar pentru noi este esential in realizarea unor infrastructuri wireless profesionale, ireprosabile. Il folosim zi de zi in laboratorul Net Shape, cu licentele aferente si update-urile la zi.

Planificare si verificare Wi-Fi

Ekahau Site Survey (ESS) este un relativ usor de utilizat, insa adevaratele performante se obtin dupa zeci, ba chiar sute de ore de teste si lucru efectiv in proiecte reale. Adaugam la asta si cursurile ce pot fi facute alaturi de specialistii Ekahau si abia atunci putem spune ca avem in jurul nostru adevarati experti Ekahau. Si-i avem!

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Ekahau Site Survey a fost dezvoltat pentru toti inginerii wireless, de la integratori de sisteme la administratori IT. Functioneaza pe laptop-uri si tablete care rulează Windows (inclusiv Mac folosind Bootcamp). Ekahau Site Survey asigura performante și capacitati ridicate (BYOD) pentru orice retea Wi-Fi (802.11ac / n / mai vechi). Dacă nu exista o retea Wi-Fi deja instalata si functionala, Ekahau Site Survey va sugera automat destinatia de plasare a access point-urilor, precum si simulari de configuratii pentru un setup optim. Pentru retelele Wi-Fi prezente in Ekahau Site Survey se pot efectua rapid inspectii si evaluari ale performatelor retelei, existand si posibilitatea optimizarii si reconfigurarii a unei retele ce prezinta anumite probleme.

Ekahau Site SurveyEkahau Site Survey – planificator 3D Wi-Fi

Ekahau Site Survey creaza automat un plan de retea Wi-Fi cu mai multe layere, bazat pe performantele specificate, dar si cerintele de capacitate ale infrastructurii. In cateva secunde, Ekahau Site Survey va identifica numarul optim de access point-uri, precum si cele mai bune locatii si canale pentru AP-uri, creand astfel o retea virtuala completa care va arata pana la cel mai mic amanunt cum va arata fizic reteaua wireless si cum se va comporta ea in mediul radio.

Verificarea site survey-ului

In timpul unei singure vizite rapide, Ekahau Site Survey colecteaza o multitudine de informatii simultan si apoi furnizeaza harti care descriu acoperirea si conectivitatea retelei. De asemenea, Ekahau Site Survey descopera toate semnalele emise de AP-uri si le localizeaza automat. Toate datele agregate de Ekahau Site Survey sunt enuntate intr-un raport complet care le ofera inginerilor wireless tot ce au nevoie pentru a-si contura strategia castigatoare pentru realizarea proiectului de infrastructura wireless, oricat de complicat ar fi acesta. Mai mult chiar, Ekahau iubeste proiectele extrem de complicate, analizeaza extrem de eficient si structureaza exemplar mii de informatii.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Analiza si Raport

Ekahau Site Survey realizeaza o analiza aprofundata a retelei exprimata apoi grafic si printr-un heatmap extrem de relevant. Optiunile de harta includ, printre altele, intensitatea semnalului, rata de date, pierderea pachetelor, roaming, suprapunere, utilizarea spectrului si diverse alte caracteristici. Ekahau Site Survey are cea mai cuprinzatoare capacitate de analiza. Toate constatarile pot fi compilate intr-un raport. Utilizand sistemele de raportare Ekahau poti exporta spre analiza exact aspectele care te intereseaza intr-un anumit moment al proiectarii retelei wireless. Pentru o raportare super-usoara se poate utilizat raportul standard sau puteti construi sabloane de rapoarte personalizate.

Optimizare, depanare, simulare

Ekahau Site Survey ajuta la identificarea si remedierea problemelor legate de reteaua Wi-Fi, cum ar fi: configurare defectuoasa, prezenta puncte de acces, puncte de acces nedetectate, SSID-uri lipsa si setarile de securitate, problemele de transfer, problemele de interferența, scurgerile de semnal si ”gaurile de acoperire”. Capacitațile avansate de simulare ale Ekahau Site Survey permit utilizatorilor sa creeze scenarii, cum ar fi mutarea sau inlocuirea AP-urilor, cresterea incarcării retelei sau cresterea numarului de retele/dispozitive din retea.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Ekahau Site Survey ofera doua metode principale de depanare: la fața locului – unde reteaua este testata si analizata in realitate, dar si in laborator – acolo unde simularile si heatmap-ul generat iti indica in mod evident problemele din acea retea.

Ekahau Sidekick

Ekahau SidekickEchipament all-in-one de diagnosticare si masurare live a retelelor wireless. Ekahau Sidekick ofera posibilitatea realizarii unui prim studiu de anvergura printr-un site survey complex, dar este si un dispozitiv ce ne este de mare ajutor in depanarea rețelelor Wi-Fi. Un site survey este o sarcina fizica la nivel de locatie prin care masuram o rețea Wi-Fi pentru a valida, optimiza si eventual repara performanta retelei.

Clientii tipici ai Ekahau Sidekick sunt integratori de sisteme wireless si ingineri de retelei Wi-Fi din toate tipurile de firme care au ca obiect de activitate intretinerea retelelor wireless sau proiectarea si implementarea acestora in locatiile clientului.

Ekahau Sidekick ofera peste opt ore de sondaj pe site-ul Wi-Fi. Este livrat cu o curea de transport pentru confort si usurinta in utilizare. Sidekick este vedeta Net Shape in aceasta perioada – am achizitionat dispozitivul de ceva vreme, ne-am si jucat cu el, dar are deja si ore bune de practica relevanta in proiectele in care suntem angrenati. Nu trebuie sa mai spunem, dar o facem, Ekahau Sidekick este optimizat perfect pentru studiul locatiei in Ekahau Site Survey. Dispozitivul Ekahau Sidekick este conectat la un laptop sau o tableta care rulează Ekahau Site Survey, software-ul de proiectare Wi-Fi al companiei Ekahau de care ti-am vorbit mai sus. Software-ul si hardware-ul permit inginerilor wireless sa adune date cuprinzatoare a oricarei retele Wi-Fi mai repede si cu o acuratete mult mai mare decat orice alta solutie. Ekahau Sidekick permite o conexiune Wi-Fi foarte precisa.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Problemele actuale de Wi-Fi nu sunt cauzate doar de reteaua Wi-Fi in sine, ci din ce in ce mai mult de interferentele provocate de dispozitivele non-Wi-Fi, cum ar fi cuptoarele cu microunde, telefoane cordless sau emitatoare video. Cum traim in epoca IoT si ne inconjuram tot mai mult de produse smart home, mediul radio tinde sa devina foarte aglomerat ceea ce duce la mari provocari in domeniul wireless.

Ekahau Sidekick dispune de un analizor de spectru de inalta rezolutie care opereaza simultan in benzile de frecventa 2,4 si 5 GHz. Viteza de analiza a mediului este de 4-10 ori mai rapida si mai precisa decat in cazul altor device-uri de analiza a spectrului Wi-Fi, ceea ce duce la rezolvarea mai rapida a problemelor si identificarea mai exacta a problemelor de interferenta.

Ekahau Spectrum Analyzer

Ekahau Spectrum AnalyzerTelefoanele fara fir, cuptoarele cu microunde, detectoarele de miscare wireless sau camerele video functioneaza de obicei in acelasi spatiu de frecventa ca si dispozitivele Wi-Fi. Interferentele sunt unul dintre principalii contribuitori la performanta si fiabilitatea infrastructurii wireless, provocand conexiuni cu intreruperi, apeluri VoIP abandonate si utilizatori nemultumiti.

Ekahau Spectrum Analyzer este un dispozitiv USB precis si usor de folosit. Este un plus extraordinar pentru orice specialist Wi-Fi – din practica spunem ca ne arata usor multe aspecte „nevazute” mai ales in cazul retelelor complexe, realizate in zone aglomerate din punct de vederea radio.

Analizorul de spectru Ekahau se integreaza pe deplin cu Ekahau Site Survey: in timp ce efectueaza un sondaj, analiza spectrului se face simultan cu sondajele active si pasive. Nici o preconfigurare nu este necesara. E gata sa-si faca treaba oricand, oriunde. Si o face excelent.

In plus, Ekahau Spectrum Analyzer ofera, de asemenea, o aplicatie autonoma de depanare la fata locului pentru analiza spectrului in profunzime.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Ekahau Mobile Survey

Ekahau Mobile SurveyEkahau Mobile Survey este o puternica aplicatie Android pentru administratorii de retele Wi-Fi. Combina eficient puterea instrumentelor Wi-Fi de la Ekahau cu comoditatea si usurinta de utilizare a unei aplicatii pentru telefoane mobile. Aplicatia include o analiza puternica a retelei wireless, maparea acesteia, dar si cateva instrumente de monitorizare. Disponibil pentru majoritatea smartphone-urilor si tabletelor Android, Ekahau Mobile Survey este mereu la indemana, ruleaza chiar si in fundal ceea ce va permite o monitorizare constanta si identificare rapida a problemelor de rețea. Si nici nu costa foarte mult…

Imediat dupa pornirea aplicatiei, Ekahau Mobile Survey va afisa starea retelei utilizand statistici rosu / verde usor de citit. Spre deosebire de alte solutii de monitorizare Wi-Fi, Ekahau Mobile Survey monitorizeaza continuu rețeaua pe smartphone sau pe tabletă, chiar si atunci cand aplicatia nu este utilizata in mod activ.

Toate caracteristicile Mobile Survey sunt disponibile ca stand-alone fara a fi nevoie de alte instrumente. Datele sondajului pot fi exportate in Ekahau Site Survey pentru analizarea amanuntita si raportare. Interesant este ca si proiectele generate in Ekahau Site Survey pot fi de asemenea aduse in aplicatia Mobile Survey. O aplicatie extrem de interesanta, generoasa in numarul de functionalitati disponibile – un instrument de monitorizare excelent.

Cam acestea sunt „deliciile” Ekahau de care ne bucuram in fiecare zi in activitatea noastra. Ele sunt, in mare parte, raspunzatoare de succesul pe care-l aveam in acest domeniu. Ne sunt de mare ajutor, le urmarim si tinem pasul cu tot ce propune Ekahau comunitatii profesionistilor wireless. Suportul Ekahau este unul excelent. Daca lucrezi in domeniul wireless si inca nu ai auzit de Ekahau inseamna ca nu lucrezi in domeniul wireless. Simplu. Iar daca ai auzit si nu folosesti Ekahau in toate variantele disponibile, e pacatul tau. Noi recomandam instrumentele Ekahau in orice proiect, indiferent de anvergura lui.

Daca vrei sa povestim despre Ekahau sau despre un anumit proiect wireless te asteptam cu drag. Gasesti aici datele noastre de contact.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *