securitate wireless

Echipamentele Ruckus – excelenta in securitate wireless

Componenta esentiala a oricarei retele wifi, efortul de securitate wireless este in atentia multor producatori de echipamente wifi, dar si in aplicatiile / instalarile pe care le fac companiile specializate.

Este si cazul nostru, la Net Shape securizarea retelelor wireless pe care le proiectam este una din grijile pe care le avem in fiecare caz. De aceea cautam sa fim la curent cu tot ce inseamna securitate wireless, participam constant la webinarii si evenimente care ne pot adduce informatii valoroase.

Posibilele scurgeri de informatii datorate unei defectuoase intelegeri a principiilor de securitate wireless pot aduce prejudicii imense, mai ales atunci cand vorbim de companii ale caror informatii se bazeaza strict pe confidentialitate.

Filozofia Ruckus este centrata in jurul ideii de excelenta si in securitate wireless, nu doar in ce privesc viteza de transfer in mediul wifi si capacitatea AP-urilor de a se adapta la mediul in care ruleaza, oferind cea mai buna calitate posibila acolo unde este si necesitatea mai mare. Despre aceste avantaje oferite de Ruckus am mai vorbit si in alte articole pe care le gasiti pe blogul nostru, astazi ne vom opri doar la optiunile de securitate wireless pe care le avem atunci cand realizam retele wifi Ruckus based.

securitate wirelessCloudpath – platforma Ruckus prin care asiguram securitate wireless maxima

Cloudpath, platforma prin care se asigura managementul politicilor de securitate este o soft asimilat de Ruckus prin care vine in ajutorul tuturor organizatiilor care folosesc echipamente wifi Ruckus. Prin Cloudpath, cei care se ocupa de infrastructura IT dintr-o organizatie (implicit si de supravegherea retelei wifi) au la dispozitie o suita de instrumente prin care acreditarile in retea ale persoanelor / device-urilor sa se intample conform unor reguli atent prestabilite, dar eficient automatizate.

Softul Cloudpath ofera o cuprinzatoare autoritate de certificare (CA) care permite oricarui departament IT crearea si gestionarea propriului Public Key Infrastructure (PKI). Cu PKI, compania dumneavoastra este protejata de standardul ”de aur” in securitate wireless: WPA-2 Enterprise prin certificate X.509. Parolele clasice devin astfel doar o amintire.

Astfel, prin folosirea certificatelor WPA-2 Enterprise via X.509, sunt eliminate parolele si managementul anevoios al acestora (implicit riscul de a fi ”sparte”), accesul in retea facandu-se prin acordarea de drepturi din partea managerului Cloudpath. Eficienta sistemului isi are aplicabilitate in multe domenii, mai ales acolo unde nevoia de acces in retea tine de natura extreme de diversificata a respectivei companii (de exemplu, in cazul birourilor de avocati – caz cu care ne-am intalnit – lucreaza multi interni, care vin si pleaca. Accesul acestora la reteaua wifi ar fi imposibil de controlat prin sistemul clasic, rudimentar, de acordare a unei parole de conectare la retea). Prin Cloudpath, cel care gestioneaza softul are posibilitatea de a seta acces la reteaua wifi la nivel de persoana / device pentru o anumita perioada. Ca sa continuam exemplu, daca un intern isi incepe activitatea si stim de la inceput ca aceasta va dura 90 de zile, i se va acorda drept de conectare in reteaua wifi exact pe aceasta perioada, dreptul revocandu-se automat la atingerea perioadei setate initial. Bineinteles, oricand setarile pot fi facute, utilizarea Cloudpath este simpla, intuitive si de mare ajutor).

Bineinteles, prin Cloudpath pot fi gestionate si conectarile sporadice, cele ale vizitatorilor. Vor avea drepturi de utilizare a retelei, dar totodata aceesarile device-urile acestora vor fi supuse unei monitorizari constant, capabila sa si ia decizii atunci cand apar semnale de abuz sau utilizare suspecta. Acest acces al oaspetilor se face intr-un mediu strict de securitate wireless, toate celelalte device-uri din retea fiind protejate fata de potentiale tentative de

Secure Guest Access are o buna aplicabilitate in sistemele de hot-spot public, acolo unde ideea de securitate wireless sufera se pare cel mai mult. Folosirea softului Cloudpath permite utilizatorilor sa se conecteze fara efort si in regim de maxima siguranta la hotspot-urile publice.

Suntem, asadar, preocupati de tot ce presupune interesul oricarei companii in asigurarea unui nivel maxim de Securitate wireless. Suntem specializati in crearea de infrastructuri wifi inteligente, cu niveluri de securitate maxima ce ofera garantia protectiei atat la nivelul device-urilor ce pot interactiona in mediul wifi, dar si la cel al informatiilor ce pot fi accesate in respective retea.

Oferim consultanta si implementare a protocoalelor de securitate wireless, precum si monitorizare constanta a activitatii din retea. Pentru raspunsuri la intrebari specifice domeniului dumneavoastra de activitate nu ezitati sa ne contactati. Raspundem prompt!

Daca vrei sa fii la curent cu toate noutatile noastre te invitam sa te abonezi la Newsletter-ul Net Shape. O poti face foarte simplu, accesand acest link. Multumim!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *