ruckus

Cu Ruckus la plaja. Testam wireless de sub nisip

Tehnologiile faine de la Ruckus ne provoaca sa facem tot felul de teste. Reusim astfel sa fortam limitele unor bijuterii tehnice precum sunt AP-urile Ruckus, dar si sa vedem cat de utila este tehnologia in situatii, sa spunem, extreme. Bine, ne si distram maxim la astfel de teste, e si asta un beneficiu pe care-l luam mai mereu in calcul 🙂

Ei bine, ca tot se apropie vara, ne-am propus sa vedem cum s-ar putea oferi o retea wireless de calitate pe plaja. Asta in conditiile in care nu ar trebui sa vedem niciun device, niciun cablu. Am facut cateva pariuri intre noi, la birou, ne-am desenat un plan de atac si am ajuns la varianta simplificata a povestii, mai taraneste spus ”hai frate sa-l ingropam pe Ruckus sa vedem ce net ne iese de sub nisip”. Dincolo de grobianismul exprimarii gandurilor noastre de ingineri putin dusi cu… casca, realitatea este ca ne rodea maxim curiozitatea sa aflam ce se poate face cu un Ruckus sub nisip, sa vedem daca este viabila o ofertare ulterioara catre proprietarii de plaje.

Bun. Ne-am facut frumoas bagajele si am dat o tura pana spre Giurgiu, unde stiam noi o frumoasa plaja. Am ajuns, i-am facut lui Ruckus pomenirea si l-am varat, asa, la vreo 30 de centimetri sub nisip. In conditii decente, evident, suntem responsabili, nu ingropam chiar aiurea niste sute bune de euro 🙂 Testul a iesit super ok, aia care-au pierdut pariul au fost chiar uimiti, ba unii au si contestat rezultatele. Treaba lor…

Cert este ca… FUNCTIONEAZA! Da, AP-urile Ruckus pot tine sus o retea wireless chiar si de sub nisip. Cifrele au fost multumitoare, asta chiar si in conditiile in care nisipul era umed de-a dreptul. Suntem convinsi ca de sub un nisip uscat, wifi-ul va strabate mult mai usor. Nu ne mai ramane decat sa mergem pe la proprietarii de plaje private si sa le aratam minunea. Uite, frate, dai net beton la tot poporu’ de pe plaja si nu te mai incurci cu cabluri trase aiurea sa se impiedice oamenii de ele, nu mai stai cu ochii pe AP ca pe butelie, sa nu-i vina vreunuia sa si-l bage-n papornita. Il ascundem in nisip si-si face treaba bine mersi de acolo.

Dincolo de distractia noastra si de posibilele ulterioare dezvoltari, serios spunem ca in spatele testului au stat ceva masuratori, calcule, calibrari si pretestari cu mai multe tipuri de antene. Adica, inginereste speaking, am tratat foarte serios problema, echipa si-a adus aportul din plin, iar scepticii dintre noi au avut rolul de a motiva restul echipei sa calculeze, sa gandeasca si sa puna la punct un setup corect si eficient.

Mai jos gasesti si o galerie cu poze din teren, dar si un filmulet cu testul pe care l-am facut. Cert e ca Ruckus rules, avem in spate “kilograme” de inovatie pe care o putem folosi in cele mai misto moduri.

Acceptam provocari extreme, te asteptam cu idei. Ai un loc in care crezi ca e greu sa tii sus o retea wifi de foarte mare viteza? Hai sa vorbim, venim si la tine sa testam. Mai mult, oferim echipamente Ruckus pentru testari de 2-3 saptamani, sa te convingi si tu ca este ceea ce trebuie. Hai sa vorbim! Ne gasesti aici.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *