Captiv Portal

Ce este acela un Captiv Portal si cum il folosim in mediul business

Beneficiile unei excelente retele wireless nu se opresc doar la viteza de transfer a datelor si capacitatea de a sustine mai multi clienti simultan. O retea wireless performanta vine insotita si de multe alte avantaje, nu doar acelea care tin strict de propagarea semnalului radio.

Astazi ne-am propus sa vorbim putin despre Captiv Portal, ce anume este acesta si de ce-l recomandam ca si instrument in mediul de business.

Povestea incepe de la faptul ca afacerile care se bazeaza pe vanzari multiple, pe clienti recurenti, au nevoie clara de a-si intocmi corect o baza de date cu cat mai multe informatii legate despre clienti, dar si cu datele de contact ale acestora.

Adunarea acestei baze de date se face relativ anevoios, metodele clasice avand si o mare rata de incertitudine vizavi de acuratetea informatiilor ce se intorc prin completarea unui formular (pot fi greseli voite sau omisiuni care sa faca inutilizabil un nume, o adresa de email, un nr. de telefon etc.). Printr-un Captiv Portal eliminam toate aceste greseli, construim o baza de date corect si legal si putem organiza campanii de promovare a produselor si serviciilor noastre cu mari rate de succes.

Dar hai sa definim putin ce este acela un Captiv Portal si apoi o sa intelegeti mai bine de ce il recomandam cu atata ardoare 🙂 Asta si pentru ca la Net Shape pe langa realizarea unei retele wireless de calitate (viteza de trafic, sustinere clienti simultani in functie de solicitari si siguranta sporita) punem la dispozitia clientilor nostri si solutii customizate de Captiv Portal, personalizate in functie de nevoile fiecarui business. Prin Captiv Portal intelegem o poarta de acces la reteaua wireless care se deschide fiecarui client prin accesarea unei chei. Aceasta cheie este reprezentata de furnizarea benevola de date personale (adresa de email, numar de telefon, alte date…) in acord cu termenii si conditiile definite in aplicatie. Printr-un astfel de Captiv Portal clientii au acces la o retea wireless de calitate, iar posesorii de business se aleg cu informatii concrete despre persoanele care au apelat infrastructura wireless. Datele obtinute, in acord cu termenii si conditiile aprobate de client, pot fi folosite in campanii de marketing (newslettere, mesaje prin SMS, telemarketing).

Bineinteles, nu incurajam spam-ul, recomandam chiar prudenta in folosirea acestor date. O campanie bine realizata, cu promovarea unui mesaj concret si onest, va avea un succes mult mai mare decat un push insistent ce va duce fie la deranjarea clientilor, fie chiar la manifestarea nemultumirii acestora.

Pentru ca obisnuim sa folosim si exemple pentru a ne face mai bine intelesi, hai sa vedem unde ar performa cel mai bine un Captiv Portal.

In retail. Clientii vin si pleaca. Multi dintre ei revin doar daca li se intampla ceva cu adevarat memorabil in timpul vizitei lor. Adunarea unei baze de date cu clienti si potentiali clienti prin intermediul unui Captiv Portal ofera posibilitatea transformarii vizitatorilor in viitori clienti, prin anuntarea acestora de noi promotii sau conditii speciale (vouchere, reduceri personalizate etc.). Mai mult, un Captiv Portal poate fi si o buna unealta de incentivare a clientilor prezenti in magazin. Oferirea unui discount special sau a unui produs cadou sunt doar cateva exemple din ce anume se poate face pentru a incuraja cumpararea dintr-un magazin. Pledam si pentru prudenta, asa ca nu recomandam spam-ul, indiferent de ce forma ar avea aceasta. O campanie bine gandita nu trebuie sa fie foarte agresiva, iar mesajele diseminate catre clienti trebuie foarte atent alese. Ne pricepem si la asta de minune, putem face campanii interesante impreuna 🙂

Industria ospitalitatii. Zona in care un Captiv Portal isi poate arata cu adevarat puterea de business este cea a tursimului, in hoteluri si pensiuni. Este locul in care clientul multumit de serviciile primite poate fi motivat foarte usor sa revina. Baza de date adunata intr-un sezon poate fi o mina de aur pentru ani intregi. In plus, este si locul in care toti clientii au nevoie de o retea wireless, asa ca rata de abonare la baza de date va fi una foarte mare. Anuntarea unor promotii speciale, dar si a preturilor early bird pentru viitoarele sezoane sunt cu siguranta mesaje ce vor atrage in orice moment noi rezervari. Este un trend la care ar trebui sa se gandeasca orice manager de hotel sau pensiune, este o posibilitate de marketing eficient, atent targetat, la costuri foarte mici. Despre wireless la hotel sau pensiune am vorbit acum ceva vreme intr-un articol dedicat, il puteti citi dand click pe acest link.

Cluburi, restaurante, baruri. La fel ca si in cazul celor doua ”domenii” de mai sus, un Captiv Portal poate fi un excelent instrument de business si pentru un club sau un restaurant. Clientii revin nu doar daca le-a placut atunci cand au fost, ci si daca sunt motivati sa o faca. Anuntarea unui nou concert sau eveniment, dar si oferirea unor conditii speciale printr-un newsletter sau printr-o campanie SMS, sunt actiuni ce siguir vor fi insotite de succes. Trebuie doar ca baza de date sa fie atent construita si extrem de prudent gestionata. Putem veni cu idei foarte bune de campanii pentru evenimente, dar si cu o infrastructura wireless care sa-ti faca clientii sa spuna ”wow” 🙂

Dincolo de cele trei domenii mentionate mai sus, un Captiv Portal poate fi extrem de eficient si in multe alte locuri. In general, zonele cu trafic mare de clienti, locurile de asteptare, sunt excelente oportunitati pentru cei care detin infrastructura wireless de a-si completa setul de masuri de marketing cu noi tool-uri care sa le ofere perspectiva potentarii unor viitoare actiuni.

Oferim sfaturi si idei tuturor celor care doresc sa apeleze in business-ul lor la noile tehnologii. Ne puteti contacta oricand, suntem la dispozitia dvs.

Vom reveni pe marginea acestui subiect si intr-un alt articol, asa ca daca sunteti interesati sa aflati mai multe amanunte legate de ce este si cum functioneaza un Captiv Portal sunteti invitati sa ne luati la intrebari folosind formularul de comentariu de mai jos. Si nu uitati sa va puneti si adresa de e-mail 🙂

Vezi si:

Write a Comment

Your email address will not be published.