wireless

Caldura, lumina, apa si Wi-Fi: beneficii si riscuri pentru cladirile comerciale

Unul dintre domeniile cu cel mai mare apetit pentru Wi-Fi de mare calitate este cel al cladirilor comerciale – locuri in care vizitatorii sunt cei mai importanti, calitatea serviciilor oferind posibilitatea comerciantilor de a-i transforma din vizitatori sau clienti ocazionali in clienti permanenti.

Spatiile comerciale au anumite elemente de baza pe care trebuie sa le ofere clientilor: caldura, lumina si apa sunt absolut esentiale, dar de la o vreme incoace si reteaua Wi-Fi tinde sa devina o necesitate. Incercand sa ofere clientilor o experienta Wi-Fi de calitate, putem spune ca o cladire comerciala aduce conexiunea wireless la un nivel de importanta similar cu cel al caldurii, luminii si apei. Wi-Fi devine pe zi ce trece tot mai important, si nu doar prin existenta lui, ci si prin calitatea la care este oferit consumatorilor.

Indiferent daca este vorba de un bar, un restaurant, un centru comercial sau un aeroport, oamenii cauta accesul la o retea Wi-Fi, dar in ultimul timp au si asteptari foarte clare in ceea ce priveste viteza, siguranta si fiabilitatea acesteia.

In lista beneficiilor oferite de o retea wireless de buna calitate se inscrie cu siguranta capacitatea acesteia de fidelizare a clientilor. Prietenia cu un brand se construieste anevoie, dar daca toate ingredientele sunt folosite fara compromisuri, atunci aceasta prietenie devina una trainica si cu castiguri pentru ambele parti. Reteaua Wi-Fi este un liant perfect intre brand si client, are rolul de a-l transforma pe vizitator in potential client permanent, fiind totodata si un mediu excelent de comunicare intre brand si client. Tot mai multe business-uri iau astazi in calcul ca si strategie de marketing folosirea retelelor wireless, asta si datorita posibilitatilor tot mai eficiente de expunere prin wireless a intereselor respectivelor companii. Pe blogul nostru gasiti mai multe articole in care am tratat acest subiect, asa ca daca vreti si voi clienti fericiti va recomandam articolul acesta, dar si o buna documentare referitoare la capacitatile unui captiv portal de a va intoarce in business rezultate suprinzator de placute.

Revenind la discutia noastra de astazi sunt, desigur, o multime de companii care ofera deja clientilor Wi-Fi. Accesul este furnizat, de obicei, printr-o conexiune wireless “deschisa” sau prin scrierea parolei in meniu (lucru intalnit in cazul multor restaurante), sau prin afisarea acesteia intr-un loc la vedere. Sunt lucruri pe care le consideram de bun simt, ne bucuram de ele, dar, mai departe, se pot dovedi a fi extrem de nocive si pentru calitatea serviciului oferit, ba chiar si pentru imaginea acelui loc.

In general vorbim de retele wireless nesecurizate, retele configurate minimal, doar din dorinta de a oferi clientilor si o experienta wireless asteptata. Mai intalnim si cazuri hilare cand alergam dupa membrii personalului rugandu-i sa ne spuna parolele la wi-fi, dar asta este foar partea luminoasa a povestii. In zona riscurilor, o retea wireless neprotejata poate aduce prejudicii insemnate si celor care folosesc reteua, dar si celui care o ofera. Hackerii sunt cei care pandesc astfel de retele neprotejate, asigurandu-le un loc „de joaca” in care-si pot face de cap.

Riscurile sunt deopotriva si pentru client (hackerul poate avea acces la date importante), dar si pentru respectiva companie, mai ales in cazurile in care conexiunea la internet este esentiala pentru functionarea zilnica a companiei, de la procesarea platilor cu carduri pana la sistemele de vanzare cu amanuntul (exista un pericol real sa poata fi „vazute” si extrase informatii sensibile si confidentiale

Un alt risc este ca detaliile de conectare la router-ul Wi-Fi sa nu fi fost modificate. Oricine se poate conecta la router si poate chiar face schimbari, ducand la tot felul de probleme, precum posibilitatea stergerii complete a conectivitatii la internet, schimbarea numelui retelei in ceva ofensator sau pur si simplu hilar.

Riscurile enuntate mai sus nu sunt dificil de depasit. Dupa constientizarea potentialelor pericole solutiile pot fi la indemana prin apelarea la persoane specializate in implementarea si securizarea retelelor wireless. Facem acest lucru cu succes de ani buni, va putem oferi tot suportul de care aveti nevoie pentru a depasi dificultatile cu care va confruntati sau chiar, mai sigur, de a va concepe o noua arhitectura wireless eficienta, stabila si sigura.

Asa cum pentru caldura, lumina si apa apelam la specialisti atunci cand se impune si in cazul retelelor wireless este bine sa nu incercam sa luam decizii nefundamentate tehnic si sa apelam la cei care au experienta si knowhow-ul intr-un domeniu atat de pretentios.

Pentru cladirile comerciale desfasuram un proiect mai amplu, de evaluare gratuita a riscurilor Wi-Fi. Putem oferi o imagine corecta a starii actuale a unei retele wireless prin masurari profesioniste facute cu device-uri si tehnologii in care am investit constant. Mai mult, profesionistii wireless Net Shape sunt pregatiti sa ofere cele mai bune solutii, avem colegi cu vasta pregatire in domeniul wireless si certificari internationale care atesta calitatea muncii pe care o facem.

Iar pentru a intari cele enuntate in titlul articolului de astazi, iti recomandam sa citesti si articolul Wi-Fi nu este diferit de electricitate, oxigen si apa: starea Wi-Fi in viziunea membrilor Wi-Fi Alliance, in care personalitati din mari companii de tehnologie isi spun opiniile despre importanta Wi-Fi.

Pentru mai multe detalii despre echipa noastra wireless si ceea ce am putea face si pentru business-ul tau te rugam sa ne contactezi.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *