Aventuri cu drona la Hanul Haiducilor de la Obarsia Lotrului

Cateodata solicitarile pe care le primim par in prima faza usor de abordat si rezolvat. Noroc cu anii de experienta pe care-i avem in spate, asa ca atunci cand ceva pare suspect de usor suntem convinsi ca vom avea ceva mai mult de lucru. Ne place acest lucru, ne plac provocarile, dar, pe bune, spunem asta doar dupa ce cazurile sunt incheiate, rezolvate cu succes. N-are rost sa “o ardem” cu cat de mult ne place adrenalina si ce tari suntem, fara sa recunoastem ca sunt si momente cand ne vine sa dam cu drona de pamant, dar si cu toti clientii care uneori ne cer lucruri imposibile.

Dar, asa cum ne-am obisnuit, imposibil nu exista. Exista doar informatie, decizie corecta si dorinta de a rezolva lucrurile. Astea ne-au facut sa mergem mai departe si sa vorbim de astfel de cazuri si acum, dupa 10 ani.

Postarea de fata ar fi trebuit si ea sa fie una simpla. Pac 2-3 poze, c-asa ne-a zis baiatu’ de se ocupa cu site-ul c-ar trebui… pac si o filmare cu drona cocotata in aerrul tare al muntilor. Si gata. Pac, pac a fost, dar nu doar atat.

Cazul trebuia sa fi fost unul simplu: gasirea unei locatii de repetor pentru a conecta la internet Hanul Haiducilor de la Obarsia Lotrului. Locatia am gasit-o relativ usor, iar cu ajutorul dronei trebuia sa stabilim exact inaltimea pilonului de la repetor. Drona ne spunea, astfel, de la ce inaltime aveam vizibilitatea directa atat cu site-ul operatorului, dar si cu cladirea Hanului Haiducilor.

Bun, drona noastra cea de toate zilele e super smechera, mai ales pentru faptul ca ne suporta inventivitatea si ingineriile extreme. Asa ca si in acest caz, pentru ca am vrut o camera care sa aiba un zoom mai mare decat cel oferit de camera standard a dronei, am montat o camera wireless suplimentara.

Camera asta suplimentara era una d-aia misto, dar de folosit cu telefonul mobil. Sunt cateva camere auxiliare pentru mobile, super bune, avem si noi una. Alegerea a fost buna, insa, problema. Comunicarea prin wireless cu camera auxiliara (fiind o camera care se ataseaza de telefonul mobil) era posibila doar pe distante mici si cand o inaltam foarte sus pierdeam conectivitatea. Noi ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa adaugam pe drona un repetor WiFi, pe care l-am alimentat la bateria dronei, care ne-a largit orizontul atat de mult incat aveam conexiune cu camera auxiliara chiar si atunci cand drona era la 70 de metri inaltime. Bineinteles, asa am reusit sa comandam si zoom-ul camerei.

Povestea s-a incheiat, a fost o tura frumoasa si folositoare. Nu au fost incidente, asa ca va multumim si voua pentru atentie. Asta nu inseamna ca, din cand in cand, n-ar trebui sa purtati si voi casti cand mai intrati pe la noi pe site 🙂 O sa vedeti de ce…

Daca va place bazaitul dronei, avem si o poveste video a cazului de astazi. O gasiti mai jos:

Si avem si cateva fotografii, c-asa e frumos:

20150914_130317 P9290001 P9290010 P9290015 P9290018

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *