5 motive pentru a alege Wi-Fi Ruckus Cloud

Suntem mari fani ai tehnologiilor WiFi, iar Ruckus se afla in topul alegerilor noastre. Motivele pentru care preferam Ruckus le-am tot expus in articolele de pe blogul Net Shape. Astazi alegem sa va prezentam cateva motive in favoarea Ruckus Cloud, un mod eficient, modern, de a administra o retea wireless profesionala.

Ruckus Cloud Wi-Fi permite administratorilor de infrastructuri IT sa furnizeze, sa monitorizeze, sa optimizeze si sa rezolve problemele unei retele Wi-Fi de calitate dintr-o singura aplicatie web  based sau chiar o aplicatie mobila.

In cele ce urmeaza vom enumera primele 5 motive pentru care ar trebui sa va ganditi sa adoptati in business-ul vostru Ruckus Cloud Wi-Fi.

Avantajele Wi-Fi Ruckus Cloud

  1. Costuri mai mici: Ruckus Cloud Wi-Fi se bazeaza pe un model „pay as you grow”. In termeni reali, acest lucru inseamna ca poate fi adaugata capacitate suplimentara dupa cum este necesar – iar clientii nu sunt obligati sa cumpere si sa intretina un aparat fizic sau virtual. Efectiv, platesti doar cat consumi.
  2.  Securitate: cloud-ul este astazi o alegere sigura. Datele in tranzit si in repaus sunt criptate cu nivele de securitate de ultima generatie. Toate patch-urile de securitate sunt aplicate hardware-ului utilizat in cloud, iar sistemele sunt monitorizate cu atentie in permanenta.
  3.  Viteza: Proiectele pot fi finalizate intr-un ritm accelerat in cloud. Wi-Fi poate fi activat si implementat rapid, deoarece nu exista aparate hardware de configurat.
  4.  Software actualizat si fara upgrade-uri manuale: Noile functii sunt livrate automat in contul clientului. Echipele IT ale clientilor nu trebuie sa planifice sau sa cheltuiasca timp si resurse pentru a efectua proceduri complexe de actualizare.
  5.  Disponibilitate ridicata (HA), Recuperare in caz de catastrofe (DR) si suport 24/7: Clientii nu trebuie sa planifice sau sa achizitioneze echipamente si licente suplimentare pentru HA si DR.

5 rapoarte favorite din Ruckus Cloud Wi-Fi

Ruckus Cloud Wi-Fi ofera, de asemenea, rapoarte incorporate, sustinute de un volum mare de date (stocheaza date pana la 6 luni in raportari detaliate).

Rapoartele sunt foarte complexe, cei familiarizati cu platforma Ruckus Cloud vor gasi acolo informatii extrem de utile despre cum este configurata si exploatata infrastructura wireless. Pentru cei la inceput de drum prezentam cele mai bune 5 rapoarte din Ruckus Cloud Wi-Fi, preferate si de specialistii Net Shape.

  • Clienti de top: Un raport favorit pentru depanare, in special pentru echipele IT care urmaresc si analizeaza utilizarea latimii de banda.
  • Vizibilitatea aplicatiilor: Vizualizarea primelor 10 aplicatii in retea este de o importanta imensa pentru administratorii IT. Un raport important pentru intelegerea obisnuintelor de consum, dar si pentru o alocare mai eficienta a resurselor.
  • Inventarierea sesiunilor: In esenta, acesta este un raport eficient pentru statistici.
  • Rapoarte clienti: Acestea sunt utilizate in principal pentru auditul sistemelor de operare si dispozitivelor care se alatura retelei.
  • Clienti unici: Acest raport listeaza numarul de clienti unici dintr-o retea. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe informatii pe care le putem vedea in acest raport. Mai precis, linia neagra reprezinta clienti de 5 GHz, in timp ce linia albastra reprezinta clientii de 2,4 GHz. O linie albastra deasupra liniei negre este un motiv de ingrijorare, deoarece acest lucru indica faptul ca reteaua transporta mai multi clienti pe 2,4 GHz decat in 5 GHz. Astfel, acest raport poate oferi, de asemenea, o privire generala a sanatatii retelei.

Motive pentru care Wi-Fi Ruckus Cloud castiga impotriva competitiei

La fel ca si anterioarele AP-uri Wi-Fi 5, Access Point-urile Wi-Fi 6 de la Ruckus depasesc concurenta in ceea ce priveste capacitatea, acoperirea si performanta.

AP-urile concurente ce ofera cu anumite solutii Wi-Fi in cloud, in mod obisnuit, la expirarea abonamentului sunt stopate toate serviciile. In termeni reali, acest lucru inseamna ca AP-ul nu poate transmite SSID-uri sau comuta niciun pachet. In schimb, in cazul Ruckus Cloud, desi administratorul nu se mai poate conecta la Ruckus Cloud pentru gestionare, AP-urile continua sa functioneze cu cea mai recenta configuratie si cea mai recenta imagine de firmware AP.

Solutia Ruckus Cloud permite utilizatorilor sa lucreze mai mult cu mai putin, ceea ce duce la un TCO semnificativ mai mic. Solutia Ruckus Cloud ofera o acoperire rapida si omniprezenta – cu mai putine AP-uri implementate. Aceasta inseamna un numar redus de porturi de cablare si comutare, clientii inregistrand, de obicei, economii semnificative de aproximativ 33% – 50%.

Actualizarile Wi-Fi Ruckus Cloud sunt complet automate. Utilizatorii nu trebuie sa petreaca timp si eforturi actualizand manual firmware-ul AP sau monitorizand indeaproape migratia analitica. Mai mult, noile functii sunt evidentiate si sunt disponibile imediat pentru toate AP-urile actualizate.

O retea bazata pe Cloud de la Ruckus este un scenariu win-win pentru toata lumea. IT-ul primeste un management usor, utilizatorii finali obtin o experienta Wi-Fi constant excelenta, rapida, fiabila si sigura, iar costurile de exploatare sunt reduse considerabil.

Pentru mai multe detalii despre echipamentele si tehnologiile Ruckus va stam la dispozitie cu raspunsuri si consultanta din partea specialistilor nostri wireless. Datele noastre de contact le gasiti in aceasta pagina.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *