Ekahau Site Survey

Ekahau Site Survey – modul profesionist de a face o retea wireless sa functioneze ireprosabil

Suntem intrebati de multe ori care sunt instrumentele care ne ajuta sa facem minuni cu retelele wireless de care ne ocupam. Putini insa ne intreaba de Ekahau Site Survey. Sunt si motive oarecum indreptatite, insa vrem astazi sa povestim putin mai tehnic care ne sunt obiceiurile si care ne sunt instrumentele de care ne folosim pentru a planifica si implementa o retea wireless ca la carte. Iar Ekahau Site Survey si alte instrumente extrem de interesante de la Ekahau ne sunt cu adevarat de mare ajutor. In fapt, ar trebui sa fie prima alegere pentru orice profesionist din domeniu. Dar nu este usor. Vorbim de tehnologie scumpa, dar si de o pregatire temeinica, necesara pentru a putea interpreta eficient datele oferite de instrumentele Ekahau.

Ekahau Site SurveyNoi, la Net Shape, stam excelent la ambele capitole. Cum altfel? Am investit sume destul de mari in tot ce inseamna tehnologie Ekahau Wireless Site Survey, iar liderii echipelor wireless din companie sunt intr-un program continuu de instruire si certificare. De curand, Andy si Ciprian, au absolvit cursurile ECSE – Ekahau Certified Survey Engineer. La acestea adaugam si certificarea CWNA (Certified Wireless Network Administrator) obtinuta de Andy la sfarsitul anului trecut si avem deja un portofoliu cuprinzator de certificari care atesta calitatea muncii pe care o facem in domeniul wireless. Bineinteles nu ne oprim aici, provocarile noilor tehnologii aduc cu sine si nevoi speciale de instruire pentru cei care-si doresc sa realizeze infrastructuri wireless complexe si functionale. Suntem intr-o ”bula” fericita, atenti la tot ce se intampla la nivel international si avem deja antamate noi cursuri ce vor face din echipa wireless Net Shape una dintre cele mai bune la nivel global.

Ne place sa o spunem, lucru pe care-l si credem cu tarie, ca suntem, cea mai buna echipa wireless din Romania. Si asta nu pentru ca ne-ar place noua sa ne laudam in fata unei oglinzi ce deformeaza realitatea, ci si din prisma faptului ca in ultimul timp am fost implicati in proiecte wireless mari si foarte mari, provocari adevarate pentru orice expert wireless din lumea asta. Si sunt proiecte pe care le-am dus la bun sfarsit, clientii sunt multumiti, iar noi fericiti ca suntem capabili sa livram performanta intr-un mediu deloc simplu.

Intorcandu-ne la tema de astazi, Ekahau Site Survey, pentru cei mai putin avizati spunem la modul simplu ca este vorba de un soft care ne ajuta sa planificam corect o retea wireless, sa masuram mediul radio si sa analizam toti factorii care pot perturba acest mediu ”in viata reala”. Complexitatea unui asemenea soft face ca utilizatorul instrumentelor Ekahau Site Survey sa fie si arhitect wireless, si strateg, dar si un excelent tehnician radio. Sunt calitati pe care le dobandesti in timp, in mii de ore de studiu si practica.

Ekahau este astazi o companie globala, cunoscuta in intreaga lume. Infiintata in anul 2000, in Statele Unite ale Americii, Ekahau Site Survey si-a dobandit in doar cativa ani renumele de cel mai eficient instrument pus la indemana profesionistilor wireless si nu numai. Si pentru noi sunt deja ani buni de cand folosim tool-urile Ekahau Site Survey, am trecut impreuna cu ei peste generatii de actualizari si modificari de software. Fiind in contact permanent cu Ekahau am avut posibilitatea sa traim impreuna evolutia companiei, sa vedem pas cu pas cum s-a ajuns la un nivel de excelenta si notorietate globala.

Cursul Ekahau Certified Survey Engineer de care v-am povestit mai sus a fost sustinut de unul dintre evanghelistii Ekahau, un profesionist desavarsit, dar si un comunicator excelent. A fost acel moment de iluminare care ne-a adus certitudinea ca suntem pe drumul corect, noi ca si companie, dar si ca Ekahau este partenerul ideal, furnizorul de solutii si instrumente care ne pot ajuta in orice scenariu.

Nivelul de utilizare al Ekahau Site Survey si Ekahau Planner este astazi pentru noi la cel mai inalt nivel. Suntem capabili sa oferim planning wireless, strategie si efectiv implementare de retele pentru orice mediu, oricat de complex ar fi.

Asa cum va povesteam si in articolele de pe blogul nostru, nu de putine ori am fost pusi in fata unor provocari de-a dreptul delicate, in sensul in care am fost nevoiti sa reconfiguram si sa optimizam retele wireless deja existente, retele create de oameni pentru care Ekahau Site Survey este si astazi o noutate. O retea wireless capabila sa functioneze la nivel maxim nu se face usor. Noi o putem face, Ne plac provocarile, ne plac proiectele complexe. Ramane doar sa ne incercati. Daca ai in plan realizarea sau optimizarea unei retele wireless te asteptam sa ne contactezi.

In final, pentru a intari cele spuse anterior, iti oferim prezentarea Ekahau, asa cum se gaseste ea pe site-ul companiei – traducerea ne apartine:

”Ekahau este inovația din spatele designului de rețea wireless

Oferim comapniilor instrumente pentru a proiecta retele wireless – mai inteligente.

Ca si lider mondial, solutiile noastre minimizeaza timpul de implementare a retelei si asigura o performanta si o capacitate suficienta a rețelei wireless, indiferent de industrie, marimea proiectului, infrastructura de constructie sau nivelul de complexitate.

Suntem recunoscuti pentru furnizarea consecventa a celor mai bune solutii pentru proiectarea si intretinerea retelelor Wi-Fi. Software-ul nostru premiat ofera o experienta de lider in industrie, iar programul nostru intensiv de Cercetare Ekahau Global a fost absolvit peste 2.300 de profesionisti wireless.

Astazi, peste 15.000 de profesionisti din intreaga lume, inclusiv peste 100 de companii Fortune 500, se bazeaza pe Ekahau Site Survey atunci cand au nevoie de retele Wi-Fi de inalta performanta.

Solutiile Wi-Fi de la Ekahau va ajuta sa proiectati, sa implementati, sa va validati si sa va mentineti reteaua wireless – mai inteligenta.

Ekahau este o companie privata. Investitorii din Ekahau includ Nexit Ventures, Sampo-Mandatum, Tekes – Agentia de finantare finlandeza pentru tehnologie si inovare si alti investitori.”

Resurse de lecturi suplimentare pe blogul Net Shape:

Write a Comment

Your email address will not be published.